Cinc claus per a afrontar amb garanties els Jocs de Río 2016

El bàteg dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Rio 2016 va en aument. El seu ritme és cada volta més intens i perceptible. En la següent FER llista, cinc esportistes FER que ja han estat presents en anteriors Jocs ens donen les seues particulars claus per tal d’afrontar una cita tan especial en les millors condicions i amb les majors garanties posibles:

  1. Humilitat i cap fred i gelat. Éstes són les claus que aporta David Casinos, que en Brasil afrontarà els seus cinquens Jocs Paralímpics. La humilitat és un valor que te fa créixer i, alhora, respectar tots els teus rivals. I també és vital el cap gelat. El teu autocontrol davant un momento de màxima tensió i amb un estadi ple.
  2. Eusebio Cáceres cita dos conceptes. D’una banda, paciencia per a no perdre els nervis i la concentració si l’inici de la competició no és el desitjat. D’altra ambició, actitud imprescindible per a no acomplexar-se en un contexte tan grandiós.
  3. Disfrutar. Esta es la fòrmula d’Alejandra Quereda. Intentar deixar-te en la Vila Olímpica i en el vestidor les tensions i els nervis. Pensar en el dur camí recorregut fins eixe momento, relaxar-te i gaudir del que, en el fons, és un gran privilegi.
  4. Afrontar la competició com una més. Encara que no siga fàcil per tot el que comporta i suposa competir en uns Jocs, plantejar-te la competició olímpica com una més de les que has disputat durant l’any. És el plantejament d’Iván Pastor.
  5. No presionar-te més del compte. Prendre’t eixe gran momento com una recompensa i no com una obssessió. Paraula de Ricardo Ten.