Cinc nadadors FER, presents en el nacional d’hivern a Gijón

Tres dies sense treva. La natación espanyola es disposa a viure un intens cap de setmana amb motiu del Campionat Nacional absolut d’hivern, competició que es desenrotlla en piscina de 25 metres i que se celebra en Gijón. I entre l’extensa relació de participants, el Projecte FER es fa un espai gràcies als seues cinc representants: les germanes Muñoz del Campo, Lidón i Ester, Sandra Pallarés, Susana Tachón i Héctor Fontabella. Tots ells afrontaran diferents modalitats. En el certamen nacional d’hivern, les sèries s’estructuren segons les marques acreditades en el moment de la inscripció. I no hi ha rondes prèvies o classificatòries. Només es nada una vegada per prova. Després, els podis es definixen segons els temps aconseguits en les diferents rondes.

Els dos esportistes que més disciplines nadaran son Héctor Fontabella i Susana Tachón, tots dos del Club Natación Delfín de Valencia. En els quatre dies de durada del Campionat, de dijous 26 a diumenge 29, Héctor disputarà un total de 6 proves: els 200 lliures, els 200 estils, els 100 mariposa y els 50, 100 i 200 esquena, especialitat en la qual ha dipositat les seues principals esperances i en la qual ja va proclamar-se subcampió nacional junior este passat estiu. Mentrestant, Susana Tachón participarà en altres tantes modalitats. Confia en obtindre els seus millors resultats en els 200 esquena i en els 200 papallona.

2

La delegació FER en la piscina de Gijón es completarà amb altres representants femenines. Lidón Muñoz del Campo, pertanyent al Club Esportiu Mediterrani de Barcelona, competirà en 4 proves. Aspira a apropar-se a les seues millors marques i a pujar al podi en els 100 i 200 lliures. La seua germana Ester, del Club Natació Castalia de Castelló, intentarà certificar la seua projecció en les proves d’esquena en tres distàncies: 50, 100 i 200.

Per últim, després d’un Campionat d’Espanya d’estiu sense massa fortuna, Sandra Pallarés es presenta en la instal.lació asturiana amb il.lusions renovades. La castellonenca, enrolada ara en el Club Natació Sabadell, somnia amb recuperar la seua millor versió, la mostrada en 2014. Per aixó, ha preparat una exigent agenda en la qual també apareixen 6 especialitats: 50, 100 i 200 braça, 100 i 200 estils, i 100 lliures.