Clara Che, talent i decisió sobre la pista

Descarada, amb un talent innat per a la direcció, i amb una excepcional visió del joc. Així és Clara Ché (València, 1997), la nova incorporació femenina al bàsquet del Projecte FER 2018. Amb tan sols 21 anys, esta valenciana atresora al seu palmarès dos Campionats d’Europa amb la selecció espanyola (un com sub’18, un altre com sub’20) i una trajectòria esportiva de somni.

La seua vinculació amb el món del bàsquet va començar quan tenia vuit anys. Des d’aleshores, tot li ha eixit rodat a esta base d’1 metre i 72 centímetres d’alçada. “El meu germà Gonzalo i un dels meus millors amics jugaven a bàsquet; per això, vaig decidir apuntar-me”, recorda Clara. I a les pistes de Rafelbunyol, va començar a forjar-se una carrera prometedora. En poc de temps, la jove esportista va passar de jugar la lliga de l’Horta Nord a disputar finals de Campionats d’Espanya amb el Ros Casares, el, en aquells dies, club femení de referència a la Comunitat Valenciana. Les seues rutilants actuacions amb la selecció de la Comunitat li van permetre donar el salt al combinat nacional. Des dels 12 anys, la base valenciana ha viscut multitud d’experiències amb l’equip espanyol: des de les primeres concentracions a Collell, fins l’última fita, l’estiu passat, quan es va proclamar campiona d’Europa sub-20 a Portugal. “El bàsquet s’ha convertit en alguna cosa més que un simple esport, m’ha donat l’oportunitat de viatjar, pagar els meus estudis i conèixer a gent molt important per a mi”, declara l’esportista del FER.

Amb tan sols 15 anys, va fer les maletes i va canviar València per Barcelona per a donar el salt a una de les millors pedreres espanyola: Segle XXI. Un projecte per a joves esportistes que li va permetre compaginar estudis i esport d’alt nivell. Van ser tres anys en què el bàsquet es va convertir en la màxima prioritat per a Clara Che, i que li van possibilitar polir-se i adobar com a jugadora a Lliga Femenina 2. Un gran desimboltura i un gran talent, tant tècnic com tàctic, caracteritzen esta base que es defineix com “una bona jugadora d’equip, que sempre tracta de traure el millor de les meues companyes”. Unes aptituds que, al costat d’un caràcter alegre, optimista i competitiu, fan de Clara una esportista completa i capaç de canviar el ritme d’un partit. La seua evolució no va passar desapercebuda a l’altre costat del toll i li va obrir les portes de la lliga universitària nord-americana. Providence, en l’estat de Rhode Island, va ser l’equip triat per donar el següent pas.

Estudiant de la doble titulació de Psicologia i Treball Social, l’esportista FER gaudix de cada instant als Estats Units. Aficionada a la lectura i al pàdel, Clara no deixa de créixer, tant en l’àmbit esportiu com en l’acadèmic. “En Providence és com en Segle XXI, et donen tota mena de facilitats perquè pugues compaginar”. En el seu últim any allà, l’esportista FER somia amb el seu pròxim objectiu: poder disputar els Jocs de la Mediterrània amb la selecció. Un bitllet que es cotitza car amb la competència d’altres bases del nivell, entre altres, de Sílvia Domínguez, Leticia Romero i Marta Xargay, però que Clara no dóna per perdut. “De moment, treball dia a dia per millorar, i sumar en experiència i maduresa. M’agrada gaudir al màxim de tot el que estic vivint i poder compartir-ho amb els meus éssers estimats”, apunta la nova esportista FER. Clara sempre ha destacat pel seu caràcter afable i humil, però no cal deixar-se enganyar: no té por d’afrontar nous reptes. La base valenciana vol seguir creixent sobre el parquet. Sense dubte, amb esta actitud i el portentós talent que atresora, la seua carrera no ha fet més que començar.