Clase teórica de esgrima con Manu Bargues, Guillermo Sánchez y su entrenador en las Torres de Serrano

 

El més alt de les Torres de Serrans va ser l’escenari elegit per a mantindre una sesió teórica i sincera d’esgrima entre Manuel Bargues, Guillermo Sánchez i el seu entrenador.

La rutina diària d’un esportista d’èlit pot arribar a ser un poc caòtica. El ritme és tan frenètic entre els entrenaments, estudis i competicions que quasi no resta temps per a parar i reflexionar sobre les seues vides com esportistes i els reptes futurs pels quals treballen. Per això, els esportistes FER aprofitaren esta excel.lent oportunitat per a repasar junt al seu entrenador els seus inicis al món de l’esgrima i tot el que este esport lis ha aportat durant els últims anys.

Els dos són conscients que la vida que porten no és la d’una persona normal, ja que sacrifiquen molt per a dedicar-se a este esport a nivell professional. “Hem hagut de renunciar a una vida que pot portar qualsevol xic de la nosta edat. Hem de compaginar els entrenaments, els estudis i les competicions. Renunciem a quasi tot el nostre temps lliure”, admet Guillermo Sánchez.

Però encara així, la passió i l’adrenalina que lis proporciona l’esgrima ho compensa tot. “L’esgrima per a mi suposa tot un carrusel de sentiments”, assegura Sánchez. En canvi, Manuel Bargues destaca l’autocontrol que li aporta la pròpia competició, una facultat que he adquirit amb els anys”.

I no és l’única, ja que durant els últims anys l’esgrima lis ha aportat molts valors com la constància, l’esforç o el sacrifici que apliquen en la seua vida no esportiva. “Este esport ens dona ganes de lluitar i molta constància, ja que treballem moltes hores amb el fi d’aconseguir un objectiu i no parem fins que ho aconseguim”, comenta Guillermo Sánchez.

Manuel Bargues també destaca la perseverança i la inquietud per aprendre constantment. Precisament estes facultats foren les que van fer que el seleccionador nacional es fixara en ells i els volguera tindre al CAR de Madrid per a ajudar-los a convertir-se en grands estrelles de l’esgrima.

De moment, els dos ja han començat a competir a nivell absolut i treballen dur per aconseguir brillants resultats a nivell internacional amb la selecció per a poder optar al seu gran somni de ser olímpics algun dia.