Com afecta el coronavirus els esportistes FER: hui, Silvia Navarro i Lara González

La tristesa i la preocupació són comunes. La commoció, generalitzada. No obstant això, dins de l’equip FER, hi ha dos esportistes especialment apesarades davant la situació generada per la covid-19. Són Silvia Navarro i Lara González, jugadores de la selecció espanyola d’handbol. En condicions normals, si esta crisi sanitària no s’haguera desencadenat, Silvia i Lara, dos de les cèlebres guerreres de l’esport espanyol, haurien pogut viure un moment molt especial a la seua terra, a la Comunitat Valenciana. Fa pocs dies, del 20 al 22 de març, estava previst en la localitat de Llíria un dels tres preolímpics classificatoris per als Jocs de Tòquio 2020. L’esdeveniment no va escapar al seguit de cancel·lacions i ajornaments de l’esport mundial. I, de moment, les dos guerreres FER no han pogut brillar davant la seua família i la seua gent.

Després de la històrica medalla de plata aconseguida en el Campionat del Món del passat mes de desembre al Japó, el combinat nacional anava a jugar-se el passaport olímpic davant Suècia, l’Argentina i Angola. Una vegada finalitzada la lligueta, les dos primeres classificades aconseguien el passaport per a Tòquio. És a dir, Espanya era clara favorita per a adjudicar-se un dels dos bitllets en lliça. “És fàcilment imaginable l’enorme il·lusió que ens generava segellar la nostra participació olímpica a la Comunitat Valenciana. Quan al gener vam saber que el preolímpic anava a celebrar-se a Llíria, vam tindre una gran alegria. Com a valencianes, no podíem estar més entusiasmades. Estàvem convençudes que la Comunitat seria una amfitriona perfecta. Esperem que, dins d’un temps, este torneig es puga reubicar en el calendari”, assenyala la veterana, quasi incombustible, Silvia Navarro.

Mentre que Silvia passa tot este període de confinament a Gran Canària, localització del Rocasa, equip al qual pertany des de fa set temporades, Lara González va patir una odissea per a abandonar la ciutat francesa de Beçanson, on porta dos campanyes. “El mateix divendres en què a Espanya es va declarar l’estat d’alarma, a França es va suspendre la competició. Va ser tot tan ràpid que em vaig espantar, la veritat. Quasi a contrarellotge, vaig buscar un vol de tornada. Vaig arribar a ma casa de Santa Pola el dilluns 16 de març.Encara que la situació al nostre país és complicada, ací estic més tranquil·la i prop de la família”, assenyala l’alacantina.

Com no podia ser d’una altra manera, Silvia Navarro i Lara González estan entrenat “Com podem. L’única cosa que podem fer és mantindre la forma física amb exercicis a casa. Òbviament, a poc més podem aspirar en el context actual”, comenta Silvia. Finalment, igual que la resta d’esportistes valencians i espanyols, les dos jugadores d’handbol s’han mostrat alleujades amb l’ajornament dels Jocs de Tòquio. “La situació és molt seriosa. Molt més del que es podia pensar en un principi. Per descomptat, en este moment, ha de prevaldre la salut per damunt de l’esport. Tal com estan les coses, considere que els Jocs Olímpics no havien de celebrar-se en les dates previstes. S’ha pres la decisió més raonable. Ara, estem molt més tranquil·les” comenta Lara.

Silvia, que complirà este diumenge els 41 anys, també celebra el retard dels Jocs. I es pren amb bon humor les informacions de les últimes jornades en les quals se la considera comun dels casos de l’esport espanyol que podien posar punt final a la seua carrera esportiva este estiu, però que ara, amb la cita olímpica en 2021, hauran de replantejar-se la decisió. “Pas a pas. Però el normal és que aguante una temporada més. Si les lesions no m’ho impedixen, com m’he de perdre un preolímpic en la meua terra i els meus últims Jocs Olímpics”, sentencia.