Les reines valencianes de la llargada busquen la mínima per a Pekín al Campionat d’Espanya absolut de Castelló

Les ‘reines valencianes de la llargada’, Concha Montaner i Mar Jover, es tornen a mesurar este cap de setmana. En esta ocassió, el duel s’emmarca en el Campionat d’Espanya al aire lliure de Castelló. En joc està el títol de Campiona d’Espanya de llargada femenina i una joia molt més preciada, la mínima per a participar en el Campionat del Món de Pekín del pròxim mes. Castelló serà un dels últims escenaris on lluitaran per abastar-la i les dos atletes FER van a donar-ho tot per a aconseguir-ho. Encara que el repte no és gens fàcil, ja que han de saltar 6,70m.

Amb quines sensacions afronteu el Campionat d’Espanya este cap de setmana a Castelló?

Concha Montaner: Vaig a guanyar i a lluitar per a fer la mínima per al Mundial de Pekín.

Mar Jover: Les sensacions són bones. La temporada està sent dura per culpa de les lesions que he tingut. Però tinc moltes ganes. Ho donaré tot i a vore què passa.

A Castelló es tornarà a vore altre bonic duel pel títol entre vosaltres com el que es va vore a Antequera en el Nacional de pista coberta

CM: Sí, esta competència entre nosaltres és bonica. Però cadascuna lluita pels seus objectius i el meu és guanyar a Castelló.

MJ: El repte sempre és superar-se a un mateix, vaig a Castelló amb l’objectiu d’aconseguir la mínima per al Mundial de Pekín. Em vaig quedar a 5 centímetres fa poques setmanes i crec que puc abastar-la. Espere fer un bon campionat i, si es pot aconseguir la mínima mundialista que també suposa la mínima olímpica, millor.

Mar Jover: El repte sempre és superar-se a un mateix, vaig a Castelló amb l’objectiu d’aconseguir la mínima per al Mundial de Pekín”

Al món de l’atletisme ens anomenen ‘les reines de la llargada’. Cóm viviu este enfrentament des del fossat?

CM: Ho portem molt bé. És una bonica rivalitat que ens ajuda a millorar. Mar és una atleta molt competitiva. A més, és una gran persona.

MJ: Sempre és bonic tindre unes companyes de prova que et puguen fer la competència. Concha Montaner és la dominadora de la llargada, sempre li he dit que l’admire des de xicoteta, i ara és un orgull tindre-la com a rival. Sóc de l’opinió que el màxim rival és un mateix. Però sempre està l’incentiu de tindre una bonica competència per a intentar superar-les.

Altra atleta que està xafant fort i de la qual ja es parla com la vostra succesora és Fàtima Diame. Què opineu d’ella?

CM: És una atleta molt jove i amb molta qualitat i projecció de futur.

MJ: És una atleta molt jove i amb molt de potencial. Si continua així, va a fer coses molt importants. A més, a banda de ser una gran atleta, és una gran persona. No podem descartar-la d’un podi en el Campionat d’Espanya, ja que té un gran talent.

Més enllà de les vostres marques i objectius personals, el que està garantit és que en la prova femenina de llargada es va a disfrutar d’un gran espectacle.

CM: Va a ser una prova molt bonica, on es van a produir bones marques i una rivalitat molt sana.

MJ: Les tres valencianes podem fer alguna cosa gran, però no cal oblidar-se de la resta, perquè en una competició pot passar qualsevol cosa. Precisament, açò és el més bonic de l’atletisme, que en un dia t’ho jugues tot.

I per últim, Qué significaria per a vosaltres abastar la mínima per al Mundial de Pekín del pròxim mes?

CM: Seria complir amb els objectius que m’havia marcat per a esta temporada i també llevar-me un poc l’espineta de no haver estat en l’Europeu de pista coberta a Praga després de quedar-me molt prop de la mínima. De moment, he aconseguit el 90% de les metes que m’havia fixat per a enguany i, si ho aconseguira, completaria una bona temporada.

MJ: Seria un somni perquè també suposa la mínima olímpica. Representaria una bona recompensa al treball i esforç d’any darrere l’altre. I a més, esta temporada, que ha sigut molt dura per les lesions.