El corresponsal FER en Río

En pocs dies, els esportistes espanyols que competiran en els Jocs Olímpics de 2016 viatjaran cap a Rio . Entre ells, els 17 representants del Projecte FER. No obstant això, fidel al seu estil viatger i nòmada, Iván Pastor ja porta a la ciutat brasilera tres setmanes. Temps més que suficient per a ser una veu autoritzada i per respondre a les preguntes, dubtes, consultes i curiositats d’alguns dels FER, que ja descompten les hores per a pujar a l’avió dels somnis i la il·lusió.

Laura Gómez: Es nota ambient olímpic als carrers? I pel que fa a la seguretat, es nota que van a extremar la vigilància en els carrers i anell olímpic?

Iván Pastor: L’ambient va en aument, però la veritat és que molt poc a poc. Segur que en els propers dies ja es respirarà més atmosfera de Jocs Olímpics; però, de moment, hi ha menys que en les meues anteriors cites olímpiques. En el tema de la seguretat, no és tant com es diu, cal anar amb cura, però no crec que passe res. Van a extremar les precaucions. També es juguen la seua imatge exterior.

Mar Jover: Com és l’oratge? Com són les temperatures ? Molta humitat com en la nostra Comunitat Valenciana? 

Iván Pastor: És hivern. Per tant, no hi ha tanta humitat com sol haver a l’estiu. En tot cas, no fa gens de fred. Ja sabem que ací a Rio hi ha una espècie de microclima. Les temperatures oscil·len entre els 22 i els 28 graus. S’està prou bé. 

Néstor Abad: Està ja tot preparat? Ho tenen tot més o menys controlat, sobretot les instal·lacions? 

Iván Pastor: La impressió és que sí. Encara estan finalitzant algunes obres i instal·lacions. La sensació és que han apurat prou. Molt més que, per exemple, a Pequín 2008 i Londres 2012. Però crec que ho tindran tot a punt per al dia 5.

Rio 2016

Lola Riera: Estàs utilitzant algun tipus de protecció contra el zika?

Iván Pastor: Sí, però durant els últims 6 mesos he vingut molt a Rio, i tampoc he vist tants mosquits. A més, ací és ara l’hivern, no fa tanta calor i, per tant, hi ha menys mosquits. S’han de prendre precaucions, però tampoc cal exagerar.

César Sempere: Vaig llegir i vaig escoltar fa uns dies que estaven quasi totes les entrades venudes. És així? 

Iván Pastor: Sí. Igual que abans comentava que encara no es respira molt d’ambient olímpic, sí és cert que l’èxit de presència de públic en totes les competicions sembla assegurat. Totes les informacions dels mitjans brasilers van en este sentit. Tret dels compromisos concrets de cada dia, les entrades per al públic en general estan gairebé totes venudes.