Compte enrere per a l’inici de temporada de Javier Lluch

Encara que la seua preparació i la seua pretemporada van començar abans del canvi d’any, Javier Lluch Pérez (València, 23/04/1998) es troba en ple compte enrrere per a l’inici d’un nou exercici. Un curs especial. Després de la gesta de proclamar-se campió d’Europa júnior el 2016, el triatleta FER s’enfronta a la temporada de la seua consolidació.

En 2017, l’esportista valencià conclou la seua etapa com a júnior. Òbviament, el seu nom i la seua silueta ja no passen desapercebuts. Rebrà més vigilància, més atenció, més control. Javier ho té assumit. No li importa. Primer, perquè és el beneït peatge després del sonor èxit continental l’any passat. I després, perquè té plena confiança en si mateix. A menys d’un mes d’inaugurar el seu calendari de competicions, estes són les seues impressions.

En tot just un mes, inicies la teua nova temporada amb la participació a la Copa d’Europa que se celebra a Las Palmas i que és de distància olímpica. Com afrontes este 2017?

Amb molta il·lusió. Sóc conscient que, després del títol europeu júnior assolit durant l’any passat a Lisboa, ja no sóc un desconegut. Sé que estaré més vigilat en les proves i que s’esperarà molt més de mi. Però assumisc esta situació amb normalitat. Em veig capacitat per respondre amb garanties.

Quin és el teu principal objectiu per a esta nova temporada?

El principal és reeditar el títol de campió d’Europa júnior, prova que enguany se celebrarà a Àustria. Sé que serà molt complicat, però almenys sí que m’agradaria pujar al podi. I, a més, altres fites passen per començar a sumar la major quantitat de punts possibles en les Copes d’Europa absolutes que dispute per a ascendir posicions en el rànquing internacional, així com millorar la meua actuació de l’any passat al Mundial júnior.

Sempre has comentat que te trobes més còmode en el tram de la carrera a peu i que el teu punt feble és la natació. Continua sent així?

Sí, però afortunadament, crec que estic millorant a poc a poc en el tram de natació. Per a mi, progressar en este segment és importantíssim. De fet, una de les principals raons per ser campió d’Europa júnior va ser el meu gran rendiment sobre l’aigua. Si aconseguixc seguir millorant en natació, crec que seré un triatleta molt més complet i competitiu.

A més, enguany vas a començar a disputar moltes més proves de distància olímpica (1.500m de natació, 40 km de ciclisme i 10 km de carrera a peu) i menys de distància sprint. És així? Sí. Encara que vaig a combinar les dues modalitats, és cert que vaig a disputar més triatlons de distància olímpica. En 2018, ja seré sub 23 i competiré amb rivals de categoria absoluta. Per això, he d’anar ja prenent contacte amb la distància olímpica amb més freqüència.

Per últim, portes ja més de dos anys en el Centre d’Alt Rendimient de Madrid i enguany has començat estudis universitaris. Com es el dia a dia en la capital d’Espanya?

Seguixc pensant que vaig prendre una bona decisió en abandonar València i traslladar-me a Madrid. Ací trobem unes perfectes condicions per als nostres entrenaments. A més, el conviure amb grans figures de l’esport espanyol, motiva moltíssim. I tinc la sort que la Facultat en la qual enguany he començat a estudiar la llicenciatura de Disseny Industrial està molt a prop del CAR.