L’esportista valencià Luis Salort, de récord en récord

Hi ha coses que no canvien. Si 2017 va ser de rècord, l’any recentment inaugurat va pels mateixos rumbs. És la conclusió que s’extrau de l’última actuació de Luis Salort. L’atleta gandiense segueix polvoritzant els millors registres nacionals amb una voracitat i una profusió esbalaïdores. L’esportista FER i component del Club El Garbí segueix enlluernant.

Quan la majoria de persones encara no havíem tornat de les vacances nadalenques, l’esportista FER ja havia batut la seua primera plusmarca de 2018. 7 segons i 91 centèsimes! El millor temps per a un atleta sub’20 en 60 metres tanques amb obstacles de categoria absoluta (1,067m d’altura). Succeïa fa poc més d’una setmana, el passat 7 de gener, en el Campionat provincial absolut celebrat a València. Un regal de Reis que arribava amb un dia de retard, però a temps de comprovar que Salort continua en estat de gràcia.

Ja ho va demostrar en l’última cita de 2017 quan va establir el rècord d’Espanya sub 20 en la mateixa prova, els 60m tanques. En este cas, amb els obstacles a una altura de 0,990m i amb un crono de 7 segons i 69 centèsimes. En suma, una col·lecció d’èxits i registres que corroboraven les excel·lents prestacions signades durant el curs anterior, i en el qual va sobreeixir la medalla de bronze en els 110 metres tanques de l’Europeu junior celebrat a Grosseto, Itàlia. A més, amb un altre temps que passaria a la història nacional de la categoria: 13 segons i 48 centèsimes.

 

El deportista valenciano Luis Salort

2018: últim any sub 20

En 2018 Salort complirà el seu segon i últim any en la categoria sub 20 (abans junior). Vol acomiadar-se en gran. Per a açò, tindrà una excel·lent oportunitat. Serà en ple estiu, del 10 al 15 de juliol, en el Mundial a l’aire lliure que se celebra a Finlàndia. L’objectiu de Salort és, com menys, aconseguir la final.

Ja en pista coberta, el gran esdeveniment de l’any per a l’atleta de Gandia serà en categoria absoluta. A més, amb una connotació especial. El Campionat d’Espanya se celebra a València (Palau Luis Puig, 17 i 18 de febrer). En l’edició de 2017 va establir un nou rècord nacional junior (7.96) i, la qual cosa és més important, es va penjar la medalla de bronze amb tan sols 17 anys. Que no es despiste el subcampió olímpic en Riu 2016, Orlando Ortega. Luis Salort ja ha aconseguit la majoria d’edat.