Els esportistes FER amb passaport olímpic

1. Alejandra Quereda i Elena López: Les gimnastes van classificar-se per als Jocs de Rio de forma espectacular, ja que van obtindre el billet gràcies al seu brillant bronze en la classificació general del Campionat del Món d’Stuttgart. L’equip espanyol de gimnàstica rítmica és clar aspirant al podi en els Jocs de Brasil.

2. Mar Jover: L’atleta alacantina ja té en la seua mà la mínima olímpica amb la qual porta somniant tota la seua vida. La va aconseguir en el mes d’agost de 2015, dies abans de viatjar al Mundial de Pekín, en un control celebrat en Sierra Nevada

3. Iván Pastor: L’esportista FER viurà en Rio els seus quarts Jocs Olímpics. Després de ser el regatista espanyol més regular en 2015, va signar el seu passaport en la Copa de Brasil, en el mateix camp de regates que en pocs mesos acollirà la competició olímpica. Iván aspira a superar la seua millor classificació en uns Jocs, la novena plaça obtinguda en Pekín 2008.

4. Mónica Merenciano: La judoca paralímpica de Llíria també afronta en Rio la seua quarta participación olímpica. Actualment, creua els dits per a recuperar-se plenament de la seua recent operación de muscle. Després d’aconseguir tres bronzes en Atenes, Pekín i Londres, busca en Brasil pujar un escaló en el podi.

5. Lola Riera: La selecció espanyola d’hoquei herba, amb la presència destacada de Lola Riera, estarà en Rio després de la renúncia de Sudàfrica. Ara preparen a conciencia la cita olímpica a Valencia. El millor mirall, l’històric or obtingut per les xiques de Barcelona 92.

6. Silvia Navarro i Lara González: Les guerreres FER van viure una situació semblant a la selecció d’hoquei herba. Van certificar el passe a Rio gràcies a una carambola externa: la victòria de Noruega en el Campionat del Món celebrat en Dinamarca. Las jugadoras españolas sueñan con, al menos, repetir el bronce de Londres 2012.

7. David Casinos: L’incombustible atleta paralímpic va garantir-se la presencia en els Jocs de Rio 2016 gràcies al títol de campió del món de disc en el passat Mundial de Doha. Després dels seus ors en Sídney, Atenas, Pekín i Londres, David vol abastar en Brasil el seu particular repòquer de corones paralímpiques.