Desembarcament FER en el Campionat d’Europa de judo (segona part)

Segon episodi dedicat al Campionat d’Europa de judo, la celebració del qual està prevista durant aquest pròxim cap de setmana a Bulgària. Ahir, ens ocupàvem de Julia Figueroa i de Salvador Cases. Hui, és el torn d’Ana Pérez Box i Jaume Bernabéu.

Ana Pérez Box

No es pot dir que la judoka alacantina, de 26 anys, haja començat 2022 amb excessiva fortuna. En primer lloc, perquè, al febrer, no va poder competir en el Gran Premi de Portugal per culpa del covid, i no va poder brillar en el Gran eslam de Tel Aviv, certamen en el qual va caure eliminada en el primer combat. I després, per la successió de contratemps físics patits en les últimes setmanes. L’últim, una lesió en un dit de la seua mà dreta, contratemps que, en tot cas, no li impedirà competir en el torneig continental. A Bulgària, Ana (menys 52 kg) disputarà el seu cinqué Campionat d’Europa. A Praga 2020 i a Lisboa 2021, va obtindre sengles cinquenes posicions. Competirà el divendres, 29 d’abril.

Així afronta l’Europeu: “Feliçment, va arribar a l’Europeu, la qual cosa no és poc. De fet, fa poques setmanes, quan vaig patir el contratemps a la mà dreta, no el tenia res clar. Malgrat tots aquests contratemps, i malgrat que no arribaré en plenitud de condicions, l’objectiu és ambiciós i no pot ser un altre que aconseguir una medalla. El Campionat d’Europa és un torneig que se’m resisteix. Ja va sent hora de trencar aquest xicotet malefici en aquests certàmens continentals. A partir de juny, ja començarem de gom a gom amb el procés classificatori per als Jocs de París. En judo, cada vegada és més difícil aconseguir un bitllet olímpic. Per descomptat, arribar a París serà molt complicat, però l’experiència del cicle anterior ens servirà de molt.

Jaume Bernabéu

Per al jove judoka de Castalla, quasi tot és nou enguany. Al febrer, va debutar en un Gran Premi (va ser seté a Portugal després de guanyar dos combats i caure derrotat en quarts). A l’abril, es va estrenar en un Gran eslam (va acabar nové a Turquia després de superar dues creus i perdre en huitens de final). Ara, amb 20 anys, es disposa a afrontar el seu primer Campionat d’Europa absolut. L’esportista FER no viatja a Bulgària amb la idea de ‘res a perdre, molt a guanyar’. Jaume no és dels quals es conforma amb poc. Vol resultats. I els vol ja. A més, es rebel·la davant les derrotes. Caràcter guanyador. Entrarà en acció el primer dia de l’esdeveniment, el divendres 29 d’abril.

Així ho afronta: “És una oportunitat perfecta per a donar un colp d’efecte a la meua carrera esportiva i començar a fer-me un buit entre els millors. Ja he demostrat en els últims tornejos que puc competir de tu a tu amb quasi tots. Per tant, no em conforme amb signar una bona actuació i, per exemple, arribar a uns huitens o a uns quarts de final. No. Somni i aspire al màxim. I, per descomptat, crec que tinc les meues opcions en la carrera olímpica cap a París 2024. Espere demostrar-ho des de ja i en els pròxim tornejos”