Desembarcament d’esportistes FER en el Nacional junior d’atletisme

L’atletisme, amb 22 esportistes, és l’esport que més integrants aports al Projecte FER. I de tots ells, la quota més nombrosa, amb un total de 12 atletes, s’integra en la divisió junior. Quasi tots ells es desplacen este cap de setmana a Valladolid per a prendre part en el Campionat d’Espanya de la categoria. I dins del contingent de competidors, hi ha dos grups: els que ja tenen aconseguida i assegurada la mínima per a l’Europeu de Suècia de meitat de juliol, i els que este cap de setmana dirimixen la seua classificació per a viatjar a terres escandinaves.

En la llista d’atletes que ja tenen garantit el seu viatge a Suècia figuren cinc esportistes: Daniel Mazón (200m), Alejandro Kedar (triple salt), Adrián Sobrino (altura), Fàtima Diame (llargada) i Paula Ferràndiz (disc). Sols dos d’ells defensen el títol aconseguit el passat any en este mateix Campionat d’Espanya junior a l’aire lliure. Son Daniel Mazón i Fátima Diame. Mentres Adrián Sobrino (sols va poder ser cinqué) i Paula Ferrándiz (va acabar segon) busquen recuperar l’hegemonia nacional que va escapar-se en 2014, el triplista castellonenc Alejandro Kedar estrena durant este curs la condició d’atleta junior.

Per la seua banda, fins a altres 3 atletes, totes elles femenines, acudixen a Valladolid amb la il.lusió i l’alicient d’aconseguir el registre exigit per a competir en el Campionat d’Europa de Suècia. La llista la integren Judit Prats (pes), i Nuria Garcia Arcos i Ana Garijo (les dos en tripllr salt). En major o menor mesura, totes elles han patit diferents problemes físics durant els últims mesos. Superats estos tràngols, aterren en este certamen amb les piles físiques i anímiques totalment carregades.

Es perden el Campionat d’Espanya i, per extensió, el d’Europa Víctor Pastor, Carlos Sánchez Juan i Axel Vives. Tots ells per lesió. Víctor Pastor (decatlón va patir recentment una lesió muscular; Carlos Sánchez Juan porta pràcticament parat i inactiu tota la temporada a causa d’una lesió en l’esquena; per últim, el migfondista Axel Vives (800m) ha sigut víctima tot l’any d’una fascitis plantar i no podrá revalidar el títol aconseguit el passat any.