Onil és sinònim d’atletisme. La xicoteta localitat alacantina (apenes 8000 habitants) manté tot un idili amb el rei dels esports. En Onil va forjar-se l’històric velocista José Javier Arqués, olímpic en Los Ángeles 84, Seúl 88 i Barcelona 92. I en l’actualitat, dos grans actius de l’atletisme espanyol, el saltador Eusebio Cáceres i el decathleta Jorge Ureña, continuen situant el nom d’esta població en l’aparador nacional i internacional. I encara hi ha un quart esportista que podria concedir una major celebritat a este enclavament situat en la comarca de L’Alcoià. És Carlos Sánchez Juan, altre especialista en proves combinades. Als seus 19 anys recentment complits, Carlos és l’actual campió d’Espanya junior de decathlon a l’aire lliure. Va aconseguir-ho en 2014. Abans, en l’any 2013, ja havia sigut setzé en el Campionat d’Europa juvenil celebrat en Ucraïna. Per a este curs, es planteja reeditar el títol nacional de decathlon en categoria junior i clasificar-e per a l’Europeu de Suècia. De momento, la seua idea és seguir competint en proves combinades, en les quals reconeix la seua especial predilecció per les tanques i la perxa. Carlos Sánchez Juan comença responent la pregunta que la passada setmana formulava Adrián Valero, lluitador de grecorromana.
1. Quina és la teua millor anécdota en plena competició?
Acabar extenuat les 10 proves que conformen el decathlon, i que un dels meus companys i rivals, que a més estava amb febra, comence a donar salts i tombarelles com si no s’haguera sotmés a un enorme esforç durant els últims 2 dies. No donava crèdit.
2. A qui li demanaries un autògraf?
Al nord-americà Ashton Eaton, campió olímpic i record mundial de Decathlon.
3. Quina ciutat t’agradaria conéixer?
Sidney.
4. Quin és el teu animal favorit?
L’ós polar.
5. Platja o muntanya? Hivern o estiu?
Muntanya i estiu
6. Quan viatges per a competir, en la teua maleta mai no falta…
Mitjos grossos per a dormir.
7. Eres supersticiós o tens alguna mania abans de les competicions?
No sóc en absolut supersticiós.
- Cinema, lectura o mísica? Quin tipus o gènere?
Cinema. Ciència ficció, acció i drama. I també afegir que una de les meues grans aficions és jugar als videojocs.
9. Per què vas triar l’aletisme?
Perquè des de xicotet vaig descubrir que era l’esport que milllor reconeixia i premiava l’esforç personal de cada esportista.
10. Si no fores esportista, quina professió t’agradaria exercir?
Enginyeria mecánica.
11. Què vols preguntar-li al nostre pròxim protagonista del Projecte FER?
Alguna vegada has tingut un momento de davallada o de crisi que t’ha portat a pensar en deixar la pràctica de l’esport?