L’atletisme i el judo lluixen durant el cap de setmana

L’atletisme i el judo s’han erigit en els principals eixos informatius i competitius d’este passat cap de setmana. Mentre el rei dels esports oferia en Madrid dos vibrants jornades amb motiu del Campionat d’Espanya absolut en pista coberta, el judo acollia el ressorgiment de Laura Gómez. Quasi nou mesos després del seu últim podi (el bronze abastat en el Grand Prix d’Hongria el passat 13 de juny de 2015), l’esportista valenciana tornava a irrompre amb força. Laura aconseguia la medalla de plata en l’Open de Perú. Després de guanyar tres combats, només cedia en la gran final davant una rival rusa. A pesar que esta fita no li permet sumar punts en la seua carrera cap als Jocs de Rio, la integrant del Projecte FER revitalitza el seu ànim de cara a les futures competicions. La següent arribarà el proper cap de setmana amb l’Open d’Argentina.

Laura haurà de seguir treballant per a signar la seua presència en Rio. Exactament el mateix que Pablo Torrijos. L’esportista castellonenc era un dels principals reclams del Campionat d’Espanya d’atletisme absolut baix sostre. Des de fa un temps, la seua condició d’estrela multiplica l’expectació de les seues compareixences. Com era previsible, el representant FER va proclamar-se campió nacional de triple salt, però no va abastar la mínima olímpica. El seu millor salt va ser de 16,66m; es a dir, va quedar-se a 19 centímetres de la marca exigida per a viatjar a Rio. La consecució del registre somniat es qüestió de temps. Arribarà més tard o més prompte. La propera oportunitat per a setgellar el seu passaport olímpic es presenta d’ací a dos setmanes, en el Campionat del Món en Portland, Estats Units.

A banda de l’or de Pablo Torrijos, el Proyecto FER va acumular altres tres podis en Madrid. Por exemple, la plata de Fernando Ramos, qui va aconseguir el seu millor resultat en un certamen nacional absolut. Sense la presència per lesió del també esportista FER Eusebio Cáceres, la final del salt de llargada es presentava més oberta que mai. L’atleta alacantí, campió d’Espanya sub 23 fa quinze dies, va aprofitar la seua oportunitat i va abastar una fantàstica medalla de plata. A més, va establir la seua millor marca personal: 7,61m. Ramos rubrica una gran temporada baix sostre i ara espera amb il.lusió l’arribada de l’aire lliure per a obtindre la mínima que li permeta participar en l’Europeu absolut de juliol en Àmsterdam. Grandíssima actuació també de Daniel Andújar, protagonista d’un sensacional bronze en els 800m, la prova de més nivel i exigencia de tota la competició. L’últim podi del Projecte FER, altre bronze, va correspondre a Mar Jover en la llargada femenina. En esta mateixa disciplina, Concha Montaner va lesionar-se en el seu primer salt i no va poder optar als llocs d’honor.

Encara que sense medallas, altres representants FER en estos Nacionals d’atletisme en pista coberta van protagonitzar notables actuacions. Així, Daniel Mazón va fregar el bronze en els 60m llisos. L’alacantí, que en les sèries de quarts de final havia aconseguit la seua millor marca individual (6,85), va acabar cinqué en la final en la prova de velocitat. Formidables prestacions també les oferides per Judit Prats, cuarta en el llançament de pes amb plusmarca persona (13,91m). Per últim, Marcos Ruiz era nové en la llargada masculina. Este intens cap de setmana atlètic es tancava amb l’infortuni de Luis Salort en el Campionat d’Espanya juvenil en Salamanca. El jove esportista de Gandia entropessava en l’últim obstacle de la final dels 60m tanques quan el seu avantatge ja era insalvable per a la resta de participants i, per tant, ja acaronava l’or. La crónica del cap de setmana es completa amb la destacada actuació de la tennista Sara Sorribes en el ITF de Campinas, en Brasil. La castellonenca queia en semifinals contra una rival francesa, cap de sèrie número 1 del torneig.