El somni de l’ascens a la Lliga ASOBAL de Folqués, Oliver i Sarió

Quatre jugadors d’handbol formen part del Projecte FER 2018. Tots militen en equips de la Divisió d’Honor Plata, la segona categoria de l’handbol masculí espanyol. I dels quatre, tres aspiren a un mateix objectiu: l’ascens a la Lliga ASOBAL, en la qual només hi ha actualment un combinat de la Comunitat Valenciana, el Benidorm. Després de la celebració d’onze jornades, els conjunts de Josep Folqués, Toni Sarió i Pepe Oliver es troben en les places davanteres de la classificació. Per contra, l’equip de David Soriano, l’Agustins d’Alacant, és l’últim de la competició i no sembla en condicions de lluitar per metes massa ambicioses. Almenys, de moment

Un total de 16 combinats integren la Divisió d’Honor Plata. És a dir, el campionat es compon de 30 jornades. S’han disputat 11 capítols. Encara queda una eternitat per davant. Però, a poc a poc, els equips comencen a prendre posiciones. Estan en joc dos valuosos bitllets per a ascendir a la Lliga ASOBAL, la cúspide de l’handbol nacional. El millor dels 16 conjunts fa el salt automàtic a la màxima categoria. Mentre que els combinats situats de la segona a la cinquena plaça disputen una Final a 4, de la qual només el campió aconseguix el segon passaport a la principal divisió de l’handbol espanyol.

Després d’un estiu marcat per la incertesa d’on jugaria finalment, Josep Folqués va abandonar el Benidorm, club de Lliga ASOBAL amb el qual s’havia compromés inicialment, per a tornar al Port de Sagunt, entitat amb la qual l’any passat va descendir de categoria. Ara, el jugador d’Algemesí és un dels principals exponents de l’equip del Camp de Morverdre, conjunt que ocupa la quarta plaça amb un balanç de 7 victòries i 4 derrotes. Tan sols el separen 3 punts del primer classificat, el filial del Barcelona, que no pot pujar, i 1 punt del segon, el combinat segovià de la Nava.

Com a mínim, l’objectiu del Port de Sagunt és finalitzar la lliga regular de la segona a la cinquena plaça. Exactament el mateix que el Torrelavega i el Ciudad Real, dos històrics que van militar durant moltes temporades en la màxima categoria i que ara intenten recuperar aquella etapa d’esplendor.

L’il·licità Pepe Oliver juga en el Torrelavega, mentre que el valencià Toni Sarió defensa els colors del Ciudad Real. L’equip càntabre està situat en la cinquena posició amb 14 punts, exactament la mateixa puntuació que acumula el Ciudad Real de Toni Sarió, que és sisé. En els esports col·lectius, poques sensacions es poden equiparar a les que s’experimenten amb motiu d’un ascens. De moment, Folqués, amb el Port de Sagunt, Oliver, amb el Torrelavega, i Sarió, amb el Ciudad Real, mantenen intactes les seues opcions de fer el salt a l’elit.