Els 12 grans moments del Projecte FER en 2014

L’any 2014 arriba a la seua fi. Després de 365 dies de múltiples cites i competicions, éstos són els 12 grans moments, records i titulars que ens deixa el Projecte FER en l’any que ja acaba
 
1—ELENA LÓPEZ BENACHES I ALEJANDRA QUEREDA ENTREN EN L’ÈLIT. Les dos gimnastes  van aconseguir la medalla d’or en l’especialitat de maces del Campionat del Món en Esmirna, Turquia, i el bronze, també en maces, del Campionat d’Europa en Bakú, Azerbayán.

2— DAVID CASINOS MAI NO FALLA. L’atleta de Moncada es va reafermar en el cim i va proclamar-se campió d’Europa de llançament de disc en el Campionat d’Europa d’Atletisme adaptat celebrat a Swansea, Gal.les. Altre èxit que s’incorpora al seu quasi incomparable palmarés, en el qual figuen fins a 4 ors paralímpics.

3— EUSEBIO CACERES; A PESAR DE L’INFORTUNI, ENTRE ELS MILLORS.Tot i lesionar-se en plena final, l’esportista d’Onil va ser quart en la prova de salt de llargada del Campionat d’Europa absolut d’atletisme en Zurich. Tornava a quedar-se a les portes de la medalla en una gran cita, tal i com li va succeir en el Campionat del Món de Moscou 2013.

4— RICARDO TEN, ALTRA GARANTIA D’ÈXIT.El nadador valencià va penjar-se un nou or en la prova de 100 metres braça SB4 en el Campionat d’Europa de natació adaptada en Eindhoven. Amb este nou triomf, Ricardo ja acumula 9 medalles d’or entre Europeus, Mundials i Jocs Paralímpics.

5— JOSÉ LUIS GIERA, UN BRONZE DES DELS PENALS. Després d’una competició marcada per les múltiples resolucions de partits i eliminatòries des dels llançaments de penals, el futbolista d’Orihuela va abastar la medalla de bronze amb la selecció espanyola en el Mundial de futbol per a cecs en Tòquio.

6—KIM LÓPEZ, UN DOBLET DE LUXE. L’atleta naixcut a Ciudad Real, però resident a València des de molt jove, va consagrar-se en el panorama internacional amb el seu doble títol de campió continental (pes T13 i disc T12) en el Campionat d’Europa d’Atletisme adaptat en Swansea, Gal.les.

7— JOSÉ ANTONIO MARÍ, SEMPRE ENTRE ELS ESCOLLITS. El nadador valencià continua responent en les grans cites. En 2014, va ser el millor d’Europa en els 50 lliures S9 del Campionat d’Europa de Natació adaptada en Eindhoven.

8— HÉCTOR CABRERA, EL SEU LLANÇAMENT A LA GLÒRIA. Amb tan sols 20 anys, este atleta d’Oliva ens va sorprendre tots amb la seua irrupció i la seua espectacular medalla d’or en llançament de javelina del Campionat d’Europa d’Atletisme adaptat en Swansea.

9— PABLO TORRIJOS, EN CLARA PROGRESSIÓ. La seua millora és palpable any darrere d’any. En 2014 s’ha confirmat com el millor del panorama nacional en triple salt, i ha creixcut a nivell internacional amb el primer lloc en el Campionat Mediterrani sub’23 i la huitena plaça en l’Europeu absolut de Zurich.

10— LA JOVENTUT (FEMENINA) SUPERA FRONTERES. Sara Sorribes, en tennis, Alba Sánchez, en halterofília, i Blanca Palmer i Tamara Miquel, en taekwondo, ja saben el que es triomfar a nivell internacional. Són encara molt joves; pero si mantenen la seua evolució, apunten a esportistes d’alt nivell en un futur molt pròxim.

11— LA JOVENTUT (MASCULINA) ES REIVINDICA. Els atletes Fernando Ramos (salt de llargada), Carlos Sanchez Juan (decathlon), Axel Vives (800) o Marcos Ruiz (triple), el triatleta Roberto Sánchez Mantecón o l’haltera Tomás Ruiz s’han revelat com els millors d’Espanya en categoría junior.

12— ELS 74 ESPORTISTES FER DEL 2014. Tots ells representen en sí mateix altre dels moments del 2014. Pel seu esforç, afany de superació, esperit competitiu, dedicació i ganes de millorar. Disfrutant dels bons instants i aprenent dels no tan bons. Sort per al 2015.