Enervit otorga les seues beques a 28 esportistes del Projecte FER

Enervit Sport, en l’afany de continuar donant suport als esportistes en els entrenaments i les competicions, ha creat un nou programa de beques. Les Beques Enervit premien l’esforç dels esportistes del Projecte FER (Foment d’Esportistes amb Reptes), una iniciativa impulsada per la Fundació Trinidad Alfonso, i que concedix ajudes econòmiques i promoció als esportistes de la Comunitat Valenciana.

Les beques s’han atorgat a 28 esportistes d’alt rendiment. Tots els esportistes, en major o menor mesura, tenen opcions de classificar-se per als Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio, i pertanyen a les diferents categories que conformen el Projecte FER: Elit, Promeses i Viver.

El dia a dia dels esportistes d’alt nivell no es limita al simple entrenament físic i mental. L’alimentació és un pilar fonamental de la seua rutina. Han de conéixer al detall com funciona el seu cos i com traure-li el màxim profit. Per este motiu, les Beques Enervit oferixen als atletes un pla esportiu i nutricional adequat a les seues necessitats individuals, i també una ajuda econòmica per a poder complementar els entrenaments de cara a la competició.

Dins del pla que es treballarà de manera personalitzada amb cada esportista, es farà un estudi nutricional i científic que serà diagnosticat per metges i nutricionistes experts en esport. Durant els pròxims sis mesos, hi haurà un seguiment continuat perquè l’esportista arribe a la temporada de competició en les millors condicions.

Les beques s’han entregat hui de manera semipresencial en la seu de la Fundació Trinidad Alfonso a València, de la mà d’Elena Tejedor, directora de la Fundació, i de Juan Fonseca, director general d’Enervit Espanya. A més, com a esportistes FER, han estat la gimnasta Polina Berezina i el ciclista paralímpic Maurice Eckhard.

Els presents han ressaltat la importància de l’acord. Per a Juan Fonseca «la unió amb el Projecte FER és molt important perquè ens permet continuar acostant-nos als esportistes per a ajudar-los, que és el principal motor de la marca», va explicar. Els esportistes, per la seua part, també han agraït esta aliança perquè, dins de totes les ajudes que els brinda el FER, és un pas més enllà. 

El ciclista Maurice Eckhard va destacar que, de manera personal, la beca Enervit «li vindrà molt bé perquè en ciclisme, per exemple, eixim a rodar quatre hores per a entrenar i, una vegada passen quaranta minuts, has de menjar alguna cosa per a mantindre’t; per això, amb Enervit, ho podré tindre més a l’abast», va declarar. 

Polina Berezina no va deixar escapar l’oportunitat d’expressar la importància del Projecte FER en la seua carrera esportiva. Per a mi, és com una família. Abans d’incorporar-me, no vaig imaginar que hi haguera gent capaç d’ajudar-nos tant». La gimnasta va afegir que, durant el confinament, «ens van ajudar més per a poder entrenar, la qual cosa segur que es reflectirà en les futures competicions».