Estefanía Juan i Sebastián Mora, llestos per a afrontar els seus reptes

Estefanía Juan i Sebastián Mora afinen la posada a punt abans d’enfrontar-se als seus grans reptes de l’any. Per a començar, Estefania estarà en el Campionat del Món absolut de finals de novembre en Houston, Estats Units. La longeva haltera d’Alzira va superar amb autoritat la presa de marca organitzada per la Federació Espanyola i va signar el passaport que li permetrà en el seu quinzé Mundial. Fins la data, el seu millor resultat ha sigut la cinquena posició obtinguda en el Campionat desenrotllat en Santo Domingo en 2006. Encara en halterofilia, els joves Yves Ibáñez i Christian Millán van classificar-se amb els seus clubs (Atlético Club Gandía i Valencia Club de Halterofilia respectivament) per a disputar la final del Campionat Nacional per equips Copa de Sa Majestat el Rei, que tindrà lloc el proper 17 d’octubre en Madrid.

Per la seua banda, a apenes dos setmanes de l’Europeu de ciclisme en pista, Sebastián Mora continua exhibint les bones vibracions que ja va mostrar en el Campionat d’Espanya de finals d’agost. L’esportista castellonenc, que formava parella amb l’alacantí Julio Alberto Amores, va aconseguir la victòria en l’especialitat de madison dels Tres diez d’Aigle, competició que s’ha celebrat este passat cap de setmana en Suïssa, el pais que acollirà el Campionat continental a partir del dia 18. Mentrestant, l’inici d’octubre ha representat el tret d’eixida a la temporada d’esgrima. Els dos tiradors masculins del Projecte FER, Manu Bargues i Guillermo Sánchez Rodríguez, van començar el nou curs en l’Open Internacional celebrat en Budapest. Després d’una discreta actuació en la competició absoluta, Manu i Guillermo van arribar fins els trentadosens de final en el torneig sub 23; es a dir, van guanyar el primer combat, però van perdre en el segon emparellament.

Quant al rugbi 7, la selecció espanyola va ocupar la sisena posició en el Safari Sevens celebrat en Kènia, un dels diversos tornejos de preparació que el combinat nacional, liderat pel FER César Sempere, disputarà durant els propers mesos abans d’afrontar el Preolímpic en juny. L’equip espanyol no va poder lluitar per una millor plaça en caure, amb polémica arbitral inclosa, en els quarts de final davant Zimbabue. Quant als campionats nacionals amb presència de representants FER, victòria de Silvia Navarro amb el Rocasa de Gran Canaria (cinc de cinc) en la lliga d’handbol femení; quarta derrota en altres tants enfrontaments per a Sheila Guijarro i el Llevant UD femení de futbol en el camp del Rayo Vallecano; i derrota del Spv Complutense, conjunt de Lola Riera, en la segona jornada de la lliga d’hoquei herba.

A més, Laura Gómez inaugurava la seua particular muntanya rusa d’octubre, mes en el qual disputarà tres campionats de la màxima exigencia. Per a començar, la judoca FER arribava fins els quarts de final del Grand Prix d’Uzbekistan. Després de quedar exenta en la primera eliminatoria, guanyava el combat de huitens, pero queia en l’emparellament de quarts davant una rival alemanya. Encara que no va abastar tots els punts que haguera desitjat per a reforçar la seua candidatura olímpica, la valenciana es mostrava satisfeta del seu nivell competitiu. Per últim, altra esportista individual que també va entrar en escena durant este cap de setmana en l’estranger va ser Tamara Gómez, qui va disputar en Cozumel, Mèxic, la sisena de les huit Copes del Món de triatló que integren el calendari de 2015. La ilicitana no va poder finalitzar la prova. Va haver de retirar-se al patir una punxada d’una roda en el tram de ciclisme.