Etern Ricardo Ten

Ricardo Ten continua sent la fiabilitat personificada. L’incombustible esportista valencià ha aconseguit este dissabte, 18 de juliol, la medalla de bronze en els 100 metres braça SB4 durant el Campionat del Món de Natació Paralímpica que se celebra en Glasgow. A punt de cumplir els 40 anys, el nadador valencià representa tot un exemple de longevitat en l’elit. No debades, va abastar el seu primer metall en una gran competició internacional, un bronze, en el Campionat d’Europa celebrat en França en l’any 1995.

Després de les semifinals de la sessió matinal, Ricardo Ten havia accedit a la final amb el quart millor temps dels 8 classificats. A pesar de les molèsties que havia arrosegat en la cuixa de la cama dreta durant els últims dies, el nadador del Projecte FER ha tirat de carácter per a ocupar un lloc en el podi. Amb este nou èxit, Ricardo Ten reforça el seu idili esportiu amb esta modalitat dels 100 metres braça SB4, disciplina en la qual ja acumula 6 medalles en Campionats Mundials de piscina llarga. Anteriorment, havia aconseguit tres ors (any 98 en Nova Zelanda, any 2002 en Argentina, any 2006 en Sudàfrica) i dos plates (any 2010 en Holanda, any 2013 en Canadà).

Este bronze aconseguit per Ricardo Ten se suma al bronze que la jove nadadora castellonenca Ariadna Edo es penjava en la jornada de dijous en la prova dels 400 metres lliures S13 i confirma l’alt nivel de la natació paralímpica valenciana, una de les modalitats que més alegries i èxits aporta a l’esport de la Comunitat, i més en concret al Projecte FER, durant els últims anys.