Èxits en clau femenina (Crònica del cap de setmana)

Si hi ha una característica que tenen comuna els èxits dels esportistes FER durant les últimes hores és el seu gènere. Lorena, Julia, Silvia i Gloria han sigut les grans protagonistes. Noms de dona que han sonat en els lliuraments de trofeus, nacionals i continentals, dels diferents certàmens celebrats durant el cap de setmana.

A Xipre, Lorena Cabel, de 17 anys, donava un colp d’autoritat en el Campionat d’Europa junior. La taekwondista valenciana complia amb les seues pròpies expectatives (en els dies previs, va comentar que aspirava al podi) i aconseguia penjar-se una meritòria medalla de bronze. Va aconseguir superar a totes les seues rivals fins a semifinals. Una eliminatòria en la qual queia enfront d’una contrincant russa que aconseguiria la victòria final en la categoria de menys 49 kg.

Mentre, en la Copa d’Espanya de vela classe 420, avantsala de la modalitat olímpica de 470, també bones notícies. El tàndem format per Julia Miñana i Silvia Sebastiá pujava al més alt del podi en la categoria femenina sub 19. Després de cinc jornades de regates en aigües gaditanes, l’alacantina i la valenciana s’imposaven a les 16 parelles restants.

En la competició masculina, a més, els dos duos amb representants del Projecte FER en aigües gaditanes signaven brillants actuacions. Els germans Luján, Pablo i Quique, conquistaven la medalla de plata en categoria sub 19. Dos llocs per davant de Carlos Balaguer i el seu company (el balear Toni Massanet) en una competició que reunia a 18 embarcacions.

Les alegries també arribaven des del Nacional de tir olímpic, modalitat de pistola d’aire. La jove Gloria Fernández es proclamava campiona d’Espanya en categoria cadet. La tiradora valenciana responia a la seua condició de gran favorita. En 2018, l’esportista de Favara ja serà junior. Segueix apuntant molt alt.

En la Copa del Món de ciclisme en pista a Polònia, Sebastián Mora fregava el podi en la modalitat de madison amb el seu alter ego en els velòdroms, el balear Albert Torres. Finalment, ocupaven la quarta plaça entre en les 18 parelles participants. El cap de setmana vinent, nova Copa del Món i nova opció de retornar al podi. Esta vegada serà a Manchester.