Fernando Ramos respon el #testFER

Fernando Ramos (Alicante, 20/05/1995) va començar a donar els seues primers passes en el món de l’esport amb un baló de futbol entre els peus. I a pesar que demostrava certes aptituds, gaudia molt més corrent. En gran mesura, per la seua rapidesa i velocitat. Una habilitat que va explotar al màxim quan va decidir provar amb l’atletisme i, en concret, amb l’especialitat de salt de llargada. En esta modalitat es on l’atleta FER ha abastat els seus principals èxits, com ara el títol de campió d’Espanya junior o l’onzena plaça en el Campionat del Món junior en Oregon durant 2014, o la recent medalla d’or que ha aconseguit en el Nacional sub 23 el passat cap de setmana en Tarragona. Estes fites són només un exemple de l’excel.lent progressió que està mostrant l’esportista alacantí. Però la seua fam no para. L’atleta del Platges de Castellló te subratllat en roig el seu proper repte: guanyar una medalla en el Campionat d’Espanya absolut del proper mes d’agost en Castelló. Una motivació que ha demostrat en respondre esta setmana el #testFER, i en el qual comença contestant la pregunta que la pasada setmana li formulava el tratleta Javier Lluch.

1. Com és la teua rutina diària?

Intente compaginar els estudis amb els meus entrenaments i la meua vida social. Quan tinc universitat, acabe al migdia; després, tinc dos hores per a dinar i descansar un poc. Ja per la vesprada, li dedique tres hores i mitja a l’entrenament.

2. A qui li demanaries un autògraf?

Al nord-americà Ashton Eaton, campió mundial i olímpic de decatló.

3. Quina ciutat t’agradaria conéixer?

Los Ángeles.

4. Quin és el teu animal favorit?

El gos.

5. Platja o muntanya? Hivern o estiu?

Platja i estiu.

6. Quan viatges per a competir, en la teua maleta mai no falta…

Un amulet que va regalar-me una companya.

7. Eres supersticiós o tens alguna mania abans de les competicions?

Sí que em considere un poc supersticiós. El dia abans de les competicions me banye amb tranquilitat i me pinte els claus de les sabatilles per a motivar-me.

8. Cinema, lectura o música? Quin tipus o gènere?

Música.

9. Per què vas triar l’atletisme?

Al principi jugaba al futbol, però vaig adonar-me que corria més que tocava el baló. També era més ràpid que els meus companys de clase. Per tot açò, vaig decidir-me per l’atletisme.

10. Si no fores esportista, quina professió t’agradaria exercir?

O veterinari o empresari.

11. Què vols preguntar-li al nostre pròxim protagonista del Projecte FER?

Com te prepares la setmana abans d’un gran campionat?