Héctor Cabrera: “Quan vaig vore la marca, m’ixqueren les llàgrimes”

Va assegurar que estaria en els Jocs de Rio 2016 i ha complit la seua promesa. Héctor Cabrera (09/03/1994) ha demostrat ser un home de paraula. Però, sobretot, ha confirmat que la seua irrupció internacional dels dos últims anys no és producte de la casualitat. Tot el contrari. La seua incipient carrera apunta a etapa de llegenda. Després de proclamar-se campió d’Europa en 2014 i competir al màxim nivell en el Mundial absolut del passat any en Doha, on va obtindre la cinquena plaça, l’atleta paralímpic FER continua establint fites. L’última, l’aconseguida el passat diumenge en Grosseto, Italia: la classificació per als Jocs de Rio 2016 amb un llançament de 58.85m. La seua javelina podrà surcar el cel brasiler fins aterrar en l’Olimpo dels escollits.

No vas estar en l’acte de presentació del FER 2016. T’haguera agradat assiistir, clar. Però, després de la proesa del diumenge, la llàstima de no poder asistie a la festa del FER es compensa, veritat? 

En efecte, no vaig estar en la presentació, però això no significa que no la seguira. La vaig vore per por internet y va emocionar-me molt. I sí, una volta passat el cap de setmana, puc dir que l’enyorança del divendres va compensar-se diumenge amb la classificació per als Jocs Paralímpics. Va ser un dels millors moments de la meua vida.

Va ser un concurs difícil i amb un desenllaç no apte per a cardiacs

Va costar-me molt entrar en acció i estar a gust. Només accedir a la pista, vaig apreciar que la superfície era molt dura. No me trobava còmode. De fet, després del quart intent, vaig estar a punt d’enfonsar-me en vore que els meus llançaments eren curts. Menys mal que la meua guia, Josefina Espejo, va tranquilitzar-me de cara als dos últims tirs. En el cinqué ja vaig notar-me millor. I en l’últim, va arribar la meua explossió. Quan vaig saber la marca, m’ixqueren les llàgrimes.

Has superat amplament la mínima A exigida de 57,94m. Esperaves tanta folgança?

Sí. De fet, fa pocs dies, durant unes sessions desenrotllades en Gandia, vaig fer un llançament que va superar els 60m. Per tant, estava convençut que, tard o prompte, acabaria aconseguint el registre exigit.

Què competicions tens previstes abans dels Jocs Olímpics? 

Bàsicament, el Campionat d’Europa. Serà en junio i es disputarà en Grosseto, en el mateix escenari en el qual este diumenge vaig aconseguir la classificació per a Rio. Serà un assaig de qualitat previ als Jocs Paralímpics, perquè m’enfrontaré a rivals que mesos més tard també competiran en Brasil.

Per últim, completa la frase: en 2014, campió d’Europa; en 2015, cinqué classificat en el Campionat del Món; en 2016…

Sobretot, disfrutar dels meus primers Jocs Paralímpicos. Y després, lluitar pel podi. Me veig preparado para a aspirar a les medalles.