La mínima de Pablo Torrijos per a l’Europeu de Praga, principal fita del cap de setmana

La reaparició del gimnasta Néstor Abad i la consecució de la mínima per al Campionat d’Europa en pista coberta per part del saltador Pablo Torrijos han sigut els dos grans arguments del cap de setmana per al Projecte FER.

Pel que respecta a l’atletisme, el castellonenc Pablo Torrijos continua en plena progressió. Este passat dissabte, l’esportista FER s’imposava en la prova de triple salt de la reunió celebrada en Saragossa. La marca, uns brillants 16,59m, li concedix el passaport per a disputar l’Europeu de pista coberta en Praga del 6 al 8 de març. En la capital txeca, Pablo aspira “a tot”. En esta mateixa competició desenrotllada a la capital aragonesa, el també atleta FER Alejandro Noguera aconseguia la victoria en llançament de pes.

Encara en atletisme, una setmana després de la seua espectacular actuació en Karlsruhe, Eusebio Cáceres va competir en el Meeting de Gante, Bèlgica. Amb només 2 bots realitzats, el d’Onil va ser primer amb la gens menyspreable marca de 7,97m. Quant al Campionat Autonòmic Absolut celebrat al Velòdrom Luis Puig, les notes més destacades van ser el triomf de Conxa Montaner en llargada femenina, encara que l’atleta de L’Eliana continua sense abastar la mínima per a Praga, i les segones posicions d’Adrián Sobrino en alçada i d’Alejandro Kedar en triple.

Mentretant, pràcticament un any després de la seua greu lesió de genoll dret, Néstor Abad tornava a la competició, en concret, a una prova de la Lliga Italiana. El gimnasta d’Alcoi extrau conclusions positives dos mesos abans d’afrontar la primera gran cita de la temporada, el Campionat d’Europa en Montpellier, França, previst per al mes d’abril.

Respecte de la natació, dos cites han absorbit l’atenció durant els últims dies. En el Campionat de Catalunya de natació adaptada, David Levecq s’adjudicava la prova de 100m papallona, mentre que José Antonio Marí guanyava en els 50m lliures, els 100m lliures i els 50m papallona, i era designat com el millor nadador del campionat. Per la seua banda, la castellonenca Lidón Muñoz del Campo va competir en la Copa Catalana i va obtindre el seu millor resultat en els 200m esquena, on va concloure segona.

A més, en judo, Laura Gómez va signar una bona actuació en la Primera jornada de la lliga nacional de clubs, competició en la qual va guanyar tots els seus combats, mentre que Marta Ortiz va disputar el Campionat Universitari en València i va obtindre la classificació per al CADU (Campionat Autonòmic Universitari) del proper 28 de març. Per la seua banda, la ciclista Elena Lloret va participar en Open BTT la Vall de Laguard (Alacant), on va ser primera en ruta i segona en contrarrellotge.