La nova Alba Sánchez s’examina en l’Europeu absolut d’halterofília

Per a Alba Sánchez, l’any 2019 és sinònim de tornar a començar. Tampoc és partir de zero, però sí que té molt de punt d’inflexió, de nova etapa. De creu i ratlla. L’haltera d’Alzira va viure un 2018 complicat i difícil de gestionar. Per diverses raons. Per exemple, va posar punt final a un període de sis anys en el Centre d’Alt Rendiment de Madrid i va tornar a la seua Alzira natal. Però, sobretot, el curs passat va resultar especialment accidentat per les lesions. Una infinitat de problemes físics que, per exemple, van impedir que participara en el Campionat d’Europa júnior i en els campionats d’Europa i del món absoluts

Afortunadament, aquelles turbulències ja són història. “Ara, em trobe molt bé. Físicament i mentalment. L’actuació completada en la Copa d’Espanya d’Alzira del mes de febrer passat  m’ha reforçat per a afrontar el que resta de la temporada amb la màxima confiança i motivació. No solament per la medalla de plata; sobretot, per les sensacions experimentades durant la competició. Espere plasmar este bon moment en l’Europeu absolut de principis d’abril a Geòrgia”, assenyala l’esportista FER.

Tres són les grans competicions internacionals que integren l’agenda d’Alba Sánchez per a l’any 2019. La primera arriba en breu. A partir del 6 d’abril, se celebra a Geòrgia l’Europeu absolut. Serà la tercera vegada que l’haltera valenciana dispute este esdeveniment. L’any 2016, a Noruega, va ser dotzena. El 2017, a Croàcia, va acabar sisena, el millor resultat de la seua carrera esportiva. I l’any 2018 no va poder competir per lesió. “Enguany, a Geòrgia, si oferisc la meua millor versió, crec que puc estar lluitant per les 10 primeres posicions de les 20 o 25 competidores que serem en el global. Encara sóc molt jove. Tinc 21 anys. En este Europeu absolut, sol haver-hi participants més majors i expertes que jo. Per tant, acabar entre les 10 primeres ja representaria un bon resultat”, assenyala Alba.

L'actuació completada en la Copa d'Espanya d'Alzira de febrer m'ha reforçat per a la resta de la temporada

Després del certamen continental absolut, arribarà el Campionat d’Europa sub-23 a Moldàvia. Serà a mitjan juliol. “Ací sí que em plantege pujar al podi. La sub-23 és una categoria que no existix a nivell nacional o mundial, però sí que oferix cada any el Campionat d’Europa. En esta ocasió, serà a Moldàvia. Si en els anys anteriors he sigut medallista en els europeus júnior o he estat a punt de pujar al podi en els campionats del món júnior, amb vista a l’Europeu sub-23 he de ser ambiciosa i fixar-me l’objectiu de ser una de les tres primeres classificades”, assenyala l’esportista FER. Este particular trident de competicions internacionals per a Alba Sánchez es tancarà en la segona quinzena de setembre amb la disputa del Campionat del Món absolut a Tailàndia. Serà la primera vegada en què l’haltera d’Alzira afronte este certamen universal.