La voràgine preolímpica de la judoka Laura gÓMEZ

Per a la majoria de les persones, el 5 d’agost de 2016 queda molt lluny. Per davant, encara una eternitat fins arribar a eixa data. No obstant, per als esportistes que aspiren i somnien amb la seua presència en els propers Jocs Olímpics, eixe 5 d’agost de l’any vinent és com una espècie de despertador imaginari que tots els dies emet un senyal recordatori del compte enrrere cap a l’inici de la cita olímpica de Rio de Janeiro és inexorable.

Entre el pas del temps i la caiguda de les fulles del calendari, i entre l’espina que circula pel seu cos després de quedar-se a les portes dels Jocs de Londres 2012, la judoka FER Laura Gómez ja es troba immersa en la seua particular vorágine preolímpica. Perquè el billet als Jocs de Rio cotitza a l’alça. S’encarix per moments. Es dirimix viatge a viatge, competició a competició, combat a combat, inclús agafada a agafada.

La valenciana ocupa actualmente la quinzena posición en el ranking mundial de la seua categoria, la de menys de 52 kg. És a dir, a data de hui, Laura figura en el selecte ramillet de judokes que tindrien dret a estar en Río 2016. Però la competencia és tal que Laura no pot permetre’s ni un instant de pausa. Els punts acumulats des de maig del passat 2014 fins maig d’enguany són molt valuosos per a reforçar la seua candidatura. L’impuls definitiu ha d’arribar amb els mèrits i els resultats que les judokes obtinguen en les competicions disputades entre maig del present 2015 i maig de 2016. Conclusió, el somni olímpic no dona treva. No hi ha respir possible.

Per això, Laura Gómez ja té la maleta preparada per a afrontar una de les seues habituals gires de cada any. La judoka FER viurà la seua particular “mascletà” competitiva lluny de la seua València en falles. Durant les properes setmanes, participarà en tres proves: la Copa del Món en Casablanca (este dissabte 14 de març), el Grand Prix de Tiblisi, en Georgia (des del dia 20), i el Grand Prix de Samsun, en Turquia (comença el 27 d’este mes). Tres cites en les quals dirimix la seua classificació per al Máster, la competició que cada any reunix les 16 millors de cada categoria, en la qual es distribuixen un bon grapat de punts per als futurs JJOO de Rio 2016 i que enguany es disputa en Bakú els dies 23 i 24 de maig.

Estiga o no estiga en el Máster, este proper estiu també es de vertigen per a Laura Gómez. Els seus següents objectius són disputar en la primera edició dels Jocs Europeus, una espècie de versió continental i reduïda dels Jocs Olímpics, i que enguany se celebra en Bakú durant el mes de juny. I després, com no, competir en la gran cita de l’any: el Campionat del Món, previst per a finals d’agost en Astanà, Usbekistan. Setmanes trepidants per a Laura amb Rio 2016 entre cella i cella. El seu entusiasme, esforç i il.lusió mereixen un ippon.