Les xifres del Projecte FER en 2015

Cada any, millor. Cada edició, superior a l’anterior. En la seua tercera temporada, el Projecte FER ofereix un balanç enlluernador. L’aposta impulsada en 2013 per la Fundación Trinidad Alfonso per a recolçar els principals exponents de l’esport valencià ha oferit enguany un autèntic allau d’èxits i satisfaccions. Els seus 102 integrants han passejat el logotip FER i el nom de la Comunitat Valenciana pels cinc continents. No ha hagut apenes racó del món sense un competidor FER. En pràcticament totes les disciplines, el setgell victoriós ha quedat ben visible. El seu creixement és imparable.

La acumulació de medalles es desbordant. Ja siga en competicions nacionals o internacionals, els components del Projecte FER han ocupat el podi d’honor en 205 ocasions. Una xifra mágica. De tots els metalls aconseguits, un total de 58 han arribat en competicions internacionals. Especialment memorables van resultar les proeses abastades en territorio forani per part de 28 esportistes FER: desde els consagrats David casinos, Maurice Eckhard, Ricardo Ten, Iván Pastor, Laura Gómez o Sebastián Mora; els emergents Pablo Torrijos, Alejandra Quereda, Elena López, Daniel Ros, Raúl Martínez o Alba Sánchez; o els jovens i prometedors valors Fátima Diame, Ariadna Edo o Luis Salort.

Ni més ni meys que en 52 països han estat els esportistes FER durant 2015. Els cinc continents han resultat conquerits. Ovbiament, el més visitat ha sigut l’europeu. Però també s’ha viatjat fins Amèrica (Colombia, Estats Units, Brasil, Argentina, Mèxic o Cuba), fins a Asia (Xina, Japó, Corea o Abu Dabi), fins a Àfrica (Egipte, Marroc o Sudàfrica) i fins a Oceania (Austràlia i Nova Zelanda). Per la resta, el Projecte FER ha desplegat les seues ales en 24 països d’Europa. Les destinacions més habituals, Itàlia Alemanya i França. Però també, nacions menys conegudes com Geòrgia, Estònia o Eslovàquia.

Però el Projecte FER trascendix el simple entrenament i la mera competició. El programa inclou moltes més activitats i iniciatives. Per exemple, les 18 sesions del programa ‘Tots Olímpics- FER PLAY’ que els esportistes han donat junt al COE en els col.legis de la Comunitat Valenciana. Més de 1.500 escolars han assistit a estos col.loquis, en els quals els representants del Projecte FER han transmés les seues experiències als més xicotets i, qui sap, si integrants d’esta aventura en pocs anys . El 2015 ja és quasi historia. Però el programa FER continua el seu camí. El passat ha sigut brillant. El futur encara ho serà més.