Les estreles de l’atletsime espanyol se citen en Castelló

Les grans figures de l’atletisme espanyol desembarquen este cap de setmana en les pistes del complexe esportiu Gaetà Huguet de Castelló. Arriba l’espectacle del Campionat d’Espanya a l’aire lliure, una competició sempre interessant i que es desenrotlla a ritme de vertigen durant dos jornades sense treva. A més, en esta ocassió, gaudix, si cap, de més alicients i atractius per convertir-se o bé en un assaig general previ al Mundial de Pekín (és el cas d’aquells que ja tenen la mínima), o bé en l’última oportunitat d’aconseguir la marca exigida per a estar en la capital xinesa del 22 al 30 d’agost.

La capital de la Plana, per tant, vibrarà amb la presència, entre altres, d’ilustres com Ángel David Rodríguez, Borja Vivas, Kevin López, Adel Mechaal, Ruth Beitia… I entre els més de 800 participants, hi haurà una ampla representació del Projecte FER format per onze integrants. Els més consagrats s’enfronten a la pressió de proclamar-se campions nacionals, o d’obtindre el passaport per al Mundial de Pekín, o perseguixen els dos objectius. Els més jovens concebixen este certamen nacional com l’oportunitat perfecta per a mesurar-se i comparar-se de prop amb rivals de nivell.

Molts dels focus d’este Nacional absolut apunten a dos atletes del Projecte FER: Eusebio Cáceres i Pablo Torrijos. El primer, l’esportista d’Onil, no ho tindrà fácil en salt de llargada davant un contrincant d’entitat com Jean Marie Okutu. Eusebio ja posseix la mínima per a Pekín, escenario on desitja redimir-se de les malifetes que el destí li ha reservat, fins el moment, en les grans cites internacionals, i on espera justificar i correspondre a totes les expectatives que l’atletisme espanyol ha dipositat en ell. Per la seua banda, Pablo Torrijos competix en casa. En la seua ciutat natal. Un factor emocional que afegir a la seua acreditada competitivitat. En la memòria, els dos espectaculars salts superiors als 17m signats en la temporada de pista coberta, i que li valgueren per a fer història en l’atletisme espanyol, així com per a abastar la plata continental en l’Europeu de Praga.

La llargada femenina, territorio FER

Si hi ha una prova el domini de la qual pertany de forma exclusiva al Projecte FER, eixa és el salt de llargada femení. Tres atletes FER van a dirimir la corona nacional. La moneda pot caure del costat de qualsevol d’elles. En el Nacional de pista coberta del passat mes de febrer, el triomf va ser per a l’experta Conxa Montaner. L’atleta de L’Eliana, de 34 anys, a l’igual que l’alacantina Mar Jover, de 27 anys, busquen el màgic i car salt de 6’70 que els permeta volar a Pekín. Mar va acaronar el cotitzat passaport al pais oriental fa pocs dies en arribar als 6’65 en un control celebrat en Sierra Nevada. La tercera en discòrdia és Fàtima Diame, qui als seus 19 anys està cridada a marcar una época en esta especialitat. L’atleta del Valencia Terra i Mar es presenta en Castelló després del bronze aconseguit en l’Europeu junior de Suècia del passat diumenge 19 de juliol.

La delegació FER en este Nacional absolut de Castelló es completa amb Daniel Andújar (que ve de ser seté en els 800m de l’Europeu sub 23), Fernando Ramos (recent campió d’Espanya sub 23 en llargada), Marcos Ruiz (segon en triple salt del Nacional sub 23), Adrià Sobrino (campió d’Espanya junior en salt d’alçada), Alejandro Kedar (segon en triple salt del Nacional junior) Paula Ferrándiz (campiona d’Espanya i novena en l’Europeu junior en llançament de pes) i Judit Prats (campiona d’Espanya junior en pes).