Laura Gómez, preparada per a la disputa del seu cinqué Campionat del Món

Sense vacances per a Laura Gómez. El seu intens i sinuós camí cap als Jocs Olímpics de Rio 2016 fa escala esta setmana en Kazajistán. I no és una parada més. L’esportista FER afronta el Campionat del Món de judo, la prova estelar d’este 2015, la competició que més punts distribuix per a la cita olímpica del proper estiu. Un repte d’altíssima exigència que la judoka valenciana encara “amb máxima motivació, amb máxima il.lusió i amb máxima ambició. Ja vorem el que ocorre, però l’objectiu és abastar una medalla que reforce les meues opcions per a Rio 2016”, apunta la judoka FER.

Laura Gómez afronta en Uzbekistan el seu cinqué Campionat del Món. Fins la data, la seua millor actuació va escenificar-se en el Mundial de l’any 2011 en París, on va obtindre la setena posició. En 2014, en Russia, va arribar fins el tercer combat, fins els huitens de final. En esta edició, perseguix l’impuls que consolide la seua candidatura olímpica. “Ara mateix, estic entre les afortunades que viatjarien a Rio, però les distàncies són mínimes. Hi ha molta igualtat i no puc permetre’m ni la més xicoteta treva”, comenta la judoka valenciana a l’hora de valorar les seues opcions d’estar en els Jocs Olímpics del proper estiu.

De moment, Laura Gómez qualifica la seua temporada “amb un 7. Està sent un curs correcte. No me trobe descontenta amb el meu rendiment durant este 2015, però reconec que he tingut anys millors”, admet la judoka FER, el talant de la qual, sempre optimista, no està enemistat amb l’autocrítica. De les 8 competicions disputades fins ara, els millors resultats han sigut dos medalles de bronze en sengles Grand Prix, el de Tiblisi, en març, i el d’Hongria, en juny. En la seua última compareixença important, els Jocs Europeus de Bakú, Laura Gómez va caure eliminada en el segon assalt, equivalent a la ronda dels huitens de final.

Per si les seues estades en Casablanca, Georgia, Croàcia, Rabat, Hongria, Rússia o dos voltes en Bakú no representaren suficient peripècia, Laura Gómez inicia ara un mes i mig lluny de casa. Després de competir en el Campionat del Món, l’esportista FER posarà rumb cap al Japó, pais en el qual la judoka valenciana estarà concentrada durant pràcticament un mes amb altres integrants de la selecció espanyola. “I després del Japó, tornada a les concentracions i tornada a Uzbekistán per a competir en un Grand Prix el dia 1 d’octubre. I després, més competicions, i així fins asegurar-me el meu passaport olímpic”, explica Laura Gómez. Uns mesos d’autènic vertigen. El premi final mereix la pena.