Lidón Muñoz trau un 10

Convertida en una referència de la natació nacional des de fa temps, Lidón Muñoz s’ha superat a si mateixa este cap de setmana. L’esportista FER ha ratificat una fiabilitat i solvència enormes. A més, ho ha fet a casa, en el seu Castelló de la Plana natal, escenari del Campionat d’Espanya de piscina curta. Lidón ha aconseguit la perfecció. L’excel·lència. Deu proves(cinc individuals, cinc per relleus), deu ors. Insuperable.

Pel que fa a les proves individuals, la castellonenca es va proclamar campiona d’Espanya en els 50 m i en els 100 m lliures, en els 100 m estils, en els 50 m papallona i en els 50 m esquena. A més,va aconseguir una nova plusmarca nacionalen els 100 m estilsi un rècord dels campionatsen els 50 m lliures. En resum, un balanç de somni. “Ha sigut un gran cap de setmana. Estic feliç pel meu rendiment i per haver représ les competicions domèstiques en la piscina en la qual vaig créixer. Sobretot,m’ha fet especial il·lusió aconseguir el rècord d’Espanya dels 100 m estils.Ho tenia ficat entre cella i cella en els últims anys”, va comentar l’esportista del Projecte FER.

— RFEN @RFEN_directo) November 22, 2020

Per a Lidón, per tant, les conclusions en este Campionat d’Espanya d’hivern no poden ser millors. Es troba en plena maduresa. És més, sembla que la seua progressió no té sostre. Ha tornat pletòrica després de cinc setmanes a Budapest, seu, en format bambolla, de la International Swimming League, on ha compartit competició i entrenaments amb rivals del màxim nivell internacional. I afronta, amb les millors garanties, la primera de les tres opcions (serà del 4 al 6 de desembre a Castelló) d’aconseguir la classificació per als Jocs Olímpics del pròxim estiu a Tòquio.

Alba Herrero aconseguix la seua primera medalla absoluta i Carla Hurtado acaricia el podi

Al marge de la fabulosa actuació de Lidón Muñoz, la delegació FER va aconseguir altres resultatsbrillantsgràcies a esportistes molt jóvens i que desperten grans expectatives. És el cas d’Alba Herrero (Elda, 18 anys). La nadadora del Club Tenis Elche va conquistar una magnífica medalla de bronze, el primer podi en un esdeveniment de categoria absoluta, en els 400 m lliures, la seua prova fetitxe. Alba, a més, va acabar els 800 m en una notable sisena plaça. Per la seua part, Carla Hurtado (Petrer, 16 anys, encara en etapa júnior) va acariciar el podi en els 200 m papallona, distància en la qual va concloure en una fantàstica quarta plaça. Carla també va brillar en els 400 m estils, modalitat en la qual va aconseguir una notable setena posició.

Altres resultats dels nadadors FER

Ángela Martínez Guillén(júnior de segon any): sisena plaça en els 800 m lliures

Pedro Sánchez Castillo(júnior de segon any): sisé lloc en els 200 m esquena

Mikel Bonal (absolut jove de primer any): onzena posició en els 100 m i en els 200 m braça

Marina Lázaro (absolut jove de primer any): onzena plaça en els 400 m estils

Nacho Campos (júnior de primer any): 14é lloc en els 50 m lliures

En totes les proves hi havia un mínim de 18 i un màxim de 24 participants.