Llars d’Alt Rendiment en el Projecte FER

Un total de 40 esportistes FER es veuran afavorits pel projecte “Llars d’Alt Rendiment”, una iniciativa sorgida de la unió entre el Comité Olímpic Espanyol, la Fundació Trinidad Alfonso (entitat impulsora del Projecte FER) i la cadena de centres esportius GO Fit. Estes tres entitats han impulsat un pla per a intentar minimitzar els efectes negatius que l’actual període de confinament exercix en els esportistes espanyols del màxim nivell. Gràcies a esta acció, els atletes beneficiaris podran disposar d’un pack de material esportiu per a continuar entrenant durant el temps que es prolongue la quarantena. A més, tindran l’opció de rebre assessorament esportiu, nutricional i psicològic de primer nivell a través de la plataforma digital de GO Fit.

Es poden sumar a esta iniciativa aquells esportistes espanyols d’elit que estiguen inclosos en el Pla ADO, així com aquells components del Projecte FER que no figuren en l’ADO, però que sí que s’hagen classificat per als Jocs de Tòquio, o tinguen opcions clares d’aconseguir-ho.  L’objectiu és aconseguir que, quan finalitze esta situació d’estat d’alarma i el país recupere la normalitat, cada un dels nostres esportistes reprenga, en les millors condicions possibles, el camí cap a la cita olímpica o paralímpica de 2021.

El president del Comité Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, va indicar que per al COE “és un privilegi poder dur a terme este projecte de la mà de la Fundació Trinidad Alfonso i els centres esportius GO Fit. La preocupació del Comité Olímpic Espanyol per la preparació dels nostres esportistes d’elit és compartida plenament per estes dos institucions, que són un referent a nivell nacional per l’ajuda desinteressada i incondicional que presten a l’esport espanyol. Este senzill projecte naix pensant en els nostres esportistes, amb l’únic objectiu d’ajudar-los a superar el moment tan difícil que vivim, ells són exemple de valors, d’entrega, de sacrifici, d’esforç. Per això, tots junts ho superarem, no esteu sols, sempre estarem al vostre costat”, va indicar Blanco.

Per la seua part, Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso, també valora esta iniciativa: “És un orgull comptar amb dos socis del nivell del COE i de GO fit; i, sobretot, és un orgull poder contribuir perquè l’esport espanyol de màxim nivell i les entitats del seu entorn no es detinga i continuen treballant, fins i tot en estes circumstàncies tan adverses. L’objectiu de Tòquio s’ha ajornat, però continua estant en l’horitzó. Per tant, és important que seguim, entre tots, donant suport a l’esport d’elit. Açò no ha de parar, perquè açò passarà i el que volem és que, quan això ocórrega, els nostres esportistes tinguen la millor forma física possible. A més, encara que esta iniciativa està dirigida als esportistes d’alt nivell, si pot servir de referència per a la resta de ciutadans, els anima a estar actius i aprofitar el temps a casa fent esport i combatent els efectes del sedentarisme en esta quarantena, la satisfacció serà doble”, va concloure Tejedor.