Lola Riera torna a exercir d’anfitriona

La cèlebre pista blava del Poliesportiu Verge del Carme Beteró de València torna a acollir la selecció espanyola femenina d’hoquei herba. Després de passar en esta instal·lació valenciana una bona part de l’any passat amb motiu de la preparació dels Jocs Olímpics de Rio, les conegudes com les “redsticks” tornen a la capital del Túria per a perfilar la disputa de la segona ronda de la World Hoquei League femenina a València, competició que es desenrotllará del 4 al 12 de febrer. I, entre les components del combinat nacional, l’esportista FER Lola Riera, una de les jugadores pràcticament fixes i indiscutibles per al seleccionador, Adrian Lock.

La concentració de la selecció espanyola a València es va iniciar el passat 7 de gener i durarà fins al divendres dia 13. Durant estos sis dies, l’equip nacional disputarà quatre partits amistosos. Tots ells, contra Escòcia. Quan Lola Riera i les seues companyes tornen a València, ja serà per afrontar, del 4 al 12 de febrer, la segona ronda del World League, en la qual Espanya compartirà cartell amb els combinats d’Escòcia, República Txeca, Polònia, Ucraïna, Rússia, Ghana i Turquia. “La World League és una competició que es composa de diverses fases o jornades (les següents seran al juliol, a Bèlgica, i al desembre, a Nova Zelanda) i que és classificatòria per al Campionat del Món de l’any 2018. Per a seguir amb opcions mundialistes i disputar la següent ronda a Bèlgica, hem de quedar a València entre les 3 primeres de les 8 seleccions presents. Crec que és un objectiu al nostre abast”, explica la valenciana.

L’esportista FER inicia l’any 2017 amb un doble objectiu. D’una banda, aspira a revalidar el títol de lliga aconseguit el passat any amb el seu club, el Spv Complutense de Madrid, “una fita complicada perquè, en principi, el favorit és l’actual líder, el Club de Campo de Madrid, però tot es decidirà en els play-off del mes de maig, i ahí esperem estar”, apunta Lola Riera. A més, a banda de contribuir a la classificació de la selecció per al Mundial 2018 a través de les World League, “la principal cita amb l’equip nacional arribarà al mes d’agost amb el Campionat d’Europa a Holanda. Allà serem 8 combinats. El nostre objectiu és donar un salt i pujar al podi per a penjar-nos una medalla “, expressa la jugadora valenciana.

L’estreta vinculació entre les seleccions masculina i femenina d’hoquei i el Poliesportiu Beteró de València és un motiu de gran satisfacció per a Lola Riera. Per a una valenciana com ella, l’enorgulleix que la seua ciutat siga seu quasi permanent del combinat al qual pertany. “La reiterada presència de la selecció a València dóna a entendre la qualitat d’esta instal·lació. És una de les millors d’Espanya”, assenyala l’esportista FER, qui ja es motiva i il·lusiona amb repetir presència olímpica a Tòquio 2020. El camí acaba de començar.