Els jóvens del FER demanen pas

Present i futur. El Projecte FER gaudix de molt bona salut. I el que és més important: pel que s’ha vist durant el recent cap de setmana, el futur també és molt esperançador. Les competicions desenrotllades durant els últims dies han deparat una combinació de triomfs entre els esportistes més contrastats i experts, i els exponents més jovens i prometedors. Entre estos últims, figura Fàtima Diame, tot un diamant en brut, una autèntica perla per polir. La jove atleta FER, integrant del Valencia Terra i Mar i de 18 anys, va doctorar-se ahir en el panorama internacional amb la medalla de bronze en la llargada femenina de l’Europeu junior disputat a Suècia. El seu salt de 6,55 va ser el mateix que l’aconseguit per la subcampiona continental. El seu futur és esplendorós.

Altres de les grans alegries de les últimes jornades va escenificar-se en Glasgow amb motiu d’una exitosa barreja generacional reflectida en el Campionat del Món de Natació Paralímpica. La ciutat escocesa ha entronitzat Ricardo Ten (40 anys, 5 Mundials en piscina llarga i 11 medalles individuals obtingudes) i Ariadna Edo (sols 17 anys i primera participación en un Campionat del Món). El valencià abastava el bronze en els 100m braça SB4, mentre que la castellonenca estrenava el seu palmarés en una gran competició internacional amb altra medalla de bronze, en este cas en els 400m lliures S13. Encara en natació paralímpica, Ana María Martínez Rolanía, d’apenes 16 anys, obtenia dos medalles d’or, en els 50 i 100 braça SB9 en els primers Jocs Paralímpics Europeos de la joventut (fins el 18 anys) celebrats en la localitat croat de Valazdin. En esta mateixa competició, el nadador Sergio Martos, de 15 anys, abastava tres metalls: sengles plates en els 50 lliures i 100 papallona, i un bronze en els 100 lliures S8.

Molta presència femenina

Fins a quatre components femenines del Projecte FER competien també durant el cap de setmana. La judoka Laura Gómez arribava al segon assalt (els huitens de final) del Grand Prix de Tyumen, en Rússia, i ara ja centra els seus esforços en el Mundial, previst en Uzbekistán l’última setmana del mes d’agost. A més, Tamara Gómez no podía finalitzar la Sèrie Mundial de Triatló d’Hamburgo, víctima d’una punxada de la seua bicicleta. Per la seua banda, Mar Jóver saltava en una reunió atlètica en Ávila i tampoc podia abastar la mínima de 6’70 exigida per a participar en la llargada del Campionat del Món de Pekín. Haurà d’intentar-ho en el Nacional absolut del primer cap de setmana d’agost a Castelló. Per últim, la jove Isabel Ferreres ha estat tota la passada setmana en Atenes, on ha competit en l’Europeu sub 23 i junior de ciclisme en pista. De les cinc proves en les que ha pres part (4 en categoria junior, i una en la divisió sub 23), l’esportista de la Vall d’Uixó es queda amb la desena plaça en els 500m de la categoria junior i amb la sisena posición en la velocitat per equips en la divisió sub 23.

A més, dos esportistes paralímpics afrontaven durant el cap de setmana sengles proves en territorio espanyol. D’una banda, després de ser tercer en Valencia durant el passat mes de març, Rafa Andarias va concloure ahir en la cinquena posición en la segona de les quatre proves que conformen el circuit Iberdrola de vela paralímpica desenrotllada en Cambrils, Tarragona. A més, en ple compte enrrere per al Campionat del Món de ciclisme paralímpic en ruta (del 29 de juliol al 2 d’agost en Suïssa), Maurice Eckhard s’adjudicava la Bizkaiko Bira, prova puntuable per a la Copa d’Europa. El ciclista FER va tindre bones sensacions, a pesar de les molèsties que arrosegava en la zona lumbar durant els últims dies.