Els pròxims 5 grans events esportius per als esportistes FER

1. Campionat del Món de vela: Se celebra en Omán del 19 al 24 d’octubre. Iván Pastor afronta el seu desé mundial en la modalitat de RS:X i es juga bona part de les seues opcions de clasificar-se per als Jocs Olímpics de Rio 2016. Fins el moment, la millor actuació del regatista alicantí en un Campionat del Món ha sigut la cinquena plaça obtinguda en l’any 2008 en Nova Zelanda.

2. Campionat del Món d’atletisme paralímpic: La ciutat de Doha, en Qatar, acull la gran cita de l’any de l’atletisme paralímpic internacional entre el 22 i el 31 d’octubre. La delegació FER estarà composada per quatre atletes: David Casinos, Kim López, Iván José Cano i Héctor Cabrera. Tots ells aspiren a medalla en les seues respectives modalitats.

3. Campionat del Món de gimnàstica artística: Els xics de la gimnàstica artística intentaran emular el gran èxit obtingut per les fèmines de la rítmica. No obstant això, l’objectiu de la selecció espanyola, encapçalada per l’esportista FER Néstor Abad, es presenta més complicat. El repte és aconseguir una de les huit primeres places que donen accés a Rio 2016. Este Mundial de gimnàstica se celebra en Glasgow del 25 al 31 d’octubre.

4. Campionat del Món d’Halterofília: Després de perdre’s el Campionat d’Europa per culpa d’una lesió, Estefania Juan afronta molt motivada este Mundial absolut que es disputa en Houston, Estats Units, del 20 al 29 de novembre. L’esportista d’Alzira va obtindre el seu millor resultat, una cinquena posició, en el Campionat desentotllat en Santo Domingo 2006.

5. Campionat del Món d’handbol femení: Les cèlebres guerreres de l’esport espanyol, entre elles les esportistes FER Silvia Navarro i Lara González, tornaran a fer-nos vibrar del 5 al 20 de desembre en un Mundial amb seu a Dinamarca. En principi, només el campió aconseguix l’accés directe als Jocs de Rio. Si Noruega guanya el Campeonato, aleshores el subcampió també abasta el passaport olímpic. Si no es donen cap d’estos dos escenaris, la selecció haurà de jugar un Preolíompic en 2016.