Manu i Diana esmolen les seues armes

Armes esmolades. Quasi cinc mesos després de guardar l’espasa i el floret per a les competicions oficials, no així per als entrenaments, els dos esgrimistes del Projecte FER recuperen els seus instruments esportius davant l’imminent inici del curs. Un exercici ple de reptes, il·lusions i objectius. De fet, tant Manu Bargues (espasa) com Diana Victòria Mondéjar (floret) afronten les seues primeres competicions de la temporada en pocs dies, durant l’últim cap de setmana del mes d’octubre. Manu viatja a Suïssa per disputar una Copa del Món de categoria absoluta, mentre que Diana participarà en el primer rànquing nacional absolut de la nova campanya. Trets d’eixida a les guàrdies, els atacs, els tocats.

Als seus 21 anys, Manu Bargues ja és un dels referents de l’esgrima espanyola masculina. Així ho acredita la seua presència en el combinat nacional que va disputar, durant el passat mes de juny, el Campionat d’Europa absolut. “És un primer pas. La convocatòria per a l’Europeu del passat exercici vol dir que ja conte per al seleccionador espanyol. Encara que en el torneig individual vaig caure eliminat en el primer combat del quadre final, vaig poder superar la fase prèvia. Va ser una gran experiència i va representar un gran estímul “, comenta l’esportista valencià, allotjat al Centre d’Alt Rendiment de Madrid des de l’any 2012. De cara a la nova temporada, Manu Bargues espera superar els resultats aconseguits en el passat exercici, en el qual va aconseguir una plata al rànquing nacional absolut celebrat a Logronyo al mes de maig, en el qual va obtenir la medalla de bronze en el Campionat d’Espanya absolut de Valladolid, i en el qual va concloure com a vintè de 80 participants en la competició individual del Campionat d’Europa sub 23 de Bulgària.

esgrima-2-2

“El meu objectiu per a la propera campanya passa per refermar-me en la selecció nacional absoluta i ser convocat per al Campionat del Món i d’Europa. I també aspire a pujar al podi en el torneig per equips amb el combinat nacional sub 23 a l’Europeu de la categoria “, apunta Manu Bargues, que considera que la seua major fortalesa és “saber mesurar les distàncies per emprendre les accions ofensives”. Per la seua banda, Diana Victòria Mondéjar (València, 08/05/1995) es defineix a si mateixa com “una tiradora força equilibrada, la major qualitat és la meua capacitat per defensar-me. Això sí, he de millorar la meua punteria”, comenta Diana.

Diana qualifica el passat curs com “bastant bo”. A nivell individual, només va poder ocupar el podi en una ocasió, quan en el mes de març es va penjar la medalla de bronze en una prova del rànquing nacional absolut. Mentrestant, va haver de conformar amb la dotzena plaça de les 28 competidores presents en el Campionat d’Espanya absolut, celebrat a Valladolid el passat mes de juliol. Per contra, sí va aconseguir el bronze en la competició per equips amb el seu club, el Club d’Esgrima Mediterrani de València. “De cara a aquest curs que ja comença, la meva aspiració passa per pujar al podi en el torneig individual del Campionat d’Espanya absolut i començar a competir fora del nostre país”, apunta la esgrimista valenciana. Per Manu i Diana, comencen els tocats. Com més, millor.