Més alt, més lluny, més fort (Crónica del cap de setmana)

El lema dels Jocs Olímpics bé podria aplicar-se a l’actuació dels esportistes FER durant este cap de setmana.

Més alt. Així ha sigut el rendiment de Jorge Ureña en el Mundial d’atletisme de Londres. El combinero d´Oníl ha finalitzat en novena posició en la prova de decatló. Un excel·lent resultat al que cal sumar una nova plusmarca personal, 8.125 punts. És la segona millor posició d’un decatleta espanyol en un Campionat del Món després del vuitè lloc d’Antonio Peñalver i els seus 8.200 punts a Tòquio ´91.

Més lluny. És on ha arribat Carlos Balaguer en l’Europeu sub 19 de vela, classe 420 (avantsala de la classe olímpica 470) a Itàlia. El xicotet dels Balaguer ha superat la medalla de bronze conquistada l’any passat en aquesta mateixa competició i, al costat del balear Toni Massanet, s’ha alçat amb el Campionat d’Europa de la categoria, certamen que reunia a 98 embarcacions. En esta mateixa prova, els germans Luján han finalitzat en 44º lloc després d’una última jornada en la qual s’han enfonsat en la classificació gràcies a una sèrie de penalitzacions després de diverses reclamacions d’alguns dels seus rivals.

Més fort. Així és com es troba Iván Pastor després del “Test Event” de Dinamarca. El regatista alacantí ha sigut cinquè, de 45 participants, en l’últim assaig abans del Campionat del Món de vela, classe RS:X. El 16 de setembre, a Japó, comença el Mundial. L’objectiu de Pastor és “lluitar pel podi”.

Més reptes

El repte de Jorge Navarro és hui mateix. El regatista valencià lluita en l’última jornada del Campionat d’Espanya de vés-la classe FINN, a Motril, per pujar al més alt del podi en categoria juvenil. De moment, està a un esglaó de la seua meta. És segon, però a una considerable distància del capdavanter.

Polina Berezina, per la seua banda, continua amb la seua preparació per al Mundial de gimnàstica rítmica (Pésaro, del 30 d’agost al 3 de setembre). Este cap de setmana, a Kazán, l’esportista d’origen rus ha destacat en el concurs de maces de la Copa del Món. No obstant açò, la seua actuació del divendres l’ha llastrat fins a la 31ª posició de 52 participants.

Finalment, Pablo Pérez haurà d’esperar per a aconseguir el seu propòsit. En el Torneig Internacional sub 21 d’Holanda de volei platja, el jove alacantí ha conclòs en cinquena posició al costat del seu company d’equip. Un notable paper, competien 14 parelles, que no obstant açò és insuficient per a segellar el seu passaport per a Itàlia, on al setembre se celebra l’Europeu sub 20, ja que l’altra parella espanyola en competició ha quedat per davant en la classificació. Pablo Pérez tanca l’any amb els bronzes en els Nacionals sub 19 i sub 21.