Melés i assajos entre despatxos

La moda dels fitxatges mediàtics no només és exclusiva de les grans lligues. També hi ha sonores incorporacions en modalitats i campionats no tan rellevants. Per exemple, a la Divisió d’Honor B de rugbi, la segona categoria del rugbi nacional, competició que enguany es presenta més valenciana que mai. De fet, dels dotze conjunts que integren el grup B de la mateixa, cinc són de la Comunitat: el clàssic combinat de la Vila- joiosa, i altres quatre equips de la ciutat de València: el Tecnidex , les Abelles, el CAU i el Tatami Rugbi Club. I precisament, a esta última entitat han arribat este estiu dos reforços de campanetes. Ni més ni menys que dos jugadors que, fa tot just un mes, van ser olímpics en els Jocs de Rio 2016 amb la selecció espanyola de rugbi 7. Són Matías Tudela i César Sempere.

Els dos integrants del Projecte FER no només exerceixen de jugadors. Són exemples de polivalència. Es desenrotllen sobre el terreny de joc, però també a la banqueta i els despatxos. Combinen els assajos, les melés i els placatges amb funcions de coordinació i direcció. Pretenen posar al servici del Tatami tota l’experiència acumulada durant 15 anys de pràctica professional. César Sempere ja ha decidit renunciar a la selecció espanyola. Tant a la 15 com a la de seven. Ara, reconeix “una gran il·lusió per convertir la històrica entitat valenciana en molt més que un simple club de rugbi. Volem que el Tatami transcendixca la pilota ovalada i incorpore més modalitats o seccions. Per a començar, rem i pàdel. La idea és fer del Tatami un referent multiesportiu a nivell nacional”, apunta César, que serà un dels jugadors de l’equip i, a més, mànager general de tot este nou projecte.

chicos-rugby

Mentre Cèsar es desdoblarà entre el camp i les oficines, Matías assumirà les competències esportives. Jutge i part. Jugarà els partits; però a més, oficiarà d’entrenador del primer equip i desplegarà les funcions de director tècnic. “Molta feina per davant, però una enorme motivació per tirar-la endavant”, apunta Matías, qui està a l’espera de conèixer els plans de futur de la Federació Espanyola amb el rugbi 7 per a decidir si continua amb la selecció o si, per contra, posa punt i final a la seua trajectòria amb el combinat nacional després de la participació als Jocs de Rio 2016. A més del primer equip, tant César com Matías es mostren satisfets per la quantitat de xics i xiques joves que formen part de l’escola del Tatami. “Tenim un equip femení i, a més, comptem amb conjunts en les categories sub 18, sub 16, sub 14, sub 10, sub 8 i sub 6.” Estem fregant les 200 fitxes i apreciem un considerable increment de la presència femenina”, apunta, molt content, César. Una altra de les seues principals línies d’actuació se centrarà en educar al màxim els més joves i involucrar els pares amb la participació en diverses activitats.