Mónica Merenciano, Campiona d’Espanya de judo adaptat i primer gran èxit del FER en 2015

Les millors expectatives s’han complit. Mónica Merenciano ha aconseguit el primer gran èxit per al Proyecte FER en 2015. L’esportista de Llíria, de 30 anys,s’ha proclamat campiona d’Espanya de judo adaptat en la seua categoria, la de menys de 57 kg. Mónica era la gran favorita, assumia tal condició sense cap presió afegida i amb absoluta normalitat i ha ratificat, de nou, ser una excel.lent competidora. I a més, per a més simbolisme, el triomf ha arribat en Pinto, localitat madrilenya en la qual va náixer un gegant de l’esport espanyol, el ciclista Alberto Contador.

Amb esta nova corona, l’esportista FER ja es convertix en tota una coleccionista de títols de campiona d’Espanya: ja n’acumula 11 des que abastara el primer en l’any 2000 “Estic molt contenta. A pesar d’haver aconseguit moltes medalles d’or en certàmens nacionals, una no es cansa de guanyar mai. I cada campionat té un significat especial, les sensacions són sempre màgiques”, comenta la judoka de Llíria hores després d’este nou èxit.

Pero la temporada no para i Mónica ja té la maleta preparada per a, en esta ocasió, viatjar a les competicions internacionals. Les properes estacions són Hongria (Copa del Món individual en febrer) i Corea (Campionat del Món en maig), dos proves molt importants perquè son puntuables per als Jocs Paralímpics de Rio 2016. Amb la moral reforçada després d’este primer gran triomf en 2015, la judoka FER buscarà ara reeditar les 4 medalles mundials obtingudes en la seua fèrtil i exitosa carrera esportiva.