Mónica Merenciano: La il.lusió enfront del dolor

Després d’un any sinuós, accidentat, que va oferir molta llum en els seus inicis i ombres en el seu equador, Mónica Merencaino torna al tatami per tal d’afrontar una de les competicions més relevants del curs 2015: el Campionat d’Europa. La judoca paralímpica del Projecte FER viatja fins a Lisboa, seu del certamen, amb il.lusió i interrogants a parts iguals. El seu estat físic no és l’òptim a causa de les seues cròniques molèsties en el muscle dret i de l’operació d’un dit del peu esquerre del que va ser operat durant el mes de juliol., i l’evolució de la qual no ha sigut la desitjada. Rémores i contratemps que l’esportista afincada en Llíria mirarà de minimitzar amb experiència i capacitat de patiment.

L’Europeu previst en Lisboa durant el proper cap de setmana distribuix uns punts molts valuosos de cara a la classificació per als Jocs Paralímpics de Rio 2016. En estos moments, Mónica Merenciano estaria entre les escollides, però no pot relaxar-se. La competència es altíssima. De fet, hi ha una sèrie de rivals, especialment una turca i una rusa, que amenacen amb desplaçar l’esportista FER del grup d’èlit. En plenitud de condicions, la judoca valenciana figuraría en totes les quinieles per a pujar al podi. Inclús per a atrapar l’or. No obstant això, amb les molèsties i dolors que arrosega, la seua resposta és una incógnita. “Estan sent uns mesos molt durs”, comenta Merenciano, “però bé, anem a intentar abstarure’ns dels problemes i concentrar-nos al màxim per a compensar les nostres mancances físiques”, afegix la de Llíria.

De tots els Campionats continentals disputats fins l’actualitat, Mónica Merenciano conserva com a record més dolç l’or abastat en l’edició de 2011, celebrada en Inglaterra. El propòsit de la judoca paralímpica FER passa per recuperar les prestacions exhibides al principi d’any, quan va ser bronze en la Copa del Món d’Hongria, i resarcir-se de les decepcions patides tant en el Campionat del Món desenrotllat en Seúl, com en els Jocs Europeus de Bakú, competicions en les quals no va poder superar el primer combat. Cap front a físic. Motivació davant les limitacions. Ganes contra els dolors. En Lisboa, Mónica no només lluitarà contra el seus rivals. També amb sí mateixa.