Néstor Abad torna un any desprès

Si hi ha un esportista del Projecte FER que ha acollit l’arribada del nou any amb especial entusiasme i renovades il.lusions, éste és Néstor Abad. El gimnasta d’Alcoi ha deixat darrere un 2014 totalment condicionat per una gravíssima lesió que li ha impedit competir. Durant el passat mes de febrer, una desgraciada i maleïda caiguda, només començar l’exercici d’anelles en la prova de la Copa del Món en Cottbus, Alemanya, el  va sumir en la més absoluta foscor. Néstor va destrossar-se el genoll dret:  trencament del lligament creuat anterior i trencament del menisc. “Clar que recorde aquell accident, pero cada volta menys. Ho vull oblidar el més prompte possible. Feliçment, ja es historia”, comenta l’esportista FER.

La lesió va produir-se en febrer. L’intervenció quirúrgica, a les poques setmanes, en març. I durant molts mesos, rutina i llargues sessions de rehabilitació i fisioteràpia amb l’objectiu de recurtar-li terminis a la recuperació. “Al principi, se me feia molt pesat, pero vaig intentar no desesperar-me i vaig aconseguir prendre’m el procés amb filosofia”, assenyala el d’Alcoi. Néstor va sentir-se de nou gimnasta fa poques setmanes, en els primers dies de desembre, quan va tornar a córrer, botar i a posar a prova el seu genoll. I de moment, les sensacions son positives, “perque no aprecie cap molèstia”.

A pesar de la seua joventut (complirà 22 anys en març), l’esportista FER ja està considerat com un dels principals referents de la selecció espanyola de gimnàstica artística. La retirada d’històrics com Rafa Martínez, Sergio Muñoz o Ignacio Losantos, ha entregat el protagonisme i el lideratge a gimnastes que, com Néstor, conjuguen joventut, experiencia… i èxits. Perque el d’Alcoi ja colecciona una bona quantitat de triomfs i medalles. A saber, campió d’Europa junior en anelles en 2010; tres medalles (salt, barra i anelles) en els Jocs Olímpics junior celebrats a Singapur també en 2010; i ja més recentment,  un doble or, en salt i per equips, en els Jocs del Mediterrani de 2013 disputats a Turquia.

Néstor afronta un 2015 carregat de reptes. La seua reaparició s’escenificarà en Itàlia el proper 7 de febrer. Pero les grans cites del nou any son el Campionat d’Europa de Montpellier en abril, els Jocs Europeus de Bakú en juny, i el Campionat del Món previst en Glasgow per a octubre. Tres competicions que s’assemblen a sengles escales en el seu particular viatje cap als Jocs Olímpics de Rio de Janeriro de 2016, el gran objectiu d’este polivalent gimnasta(“no tinc cap especialitat concreta i el meu fort es la suma de les sis modalitats”), per a qui tot torna a començar en 2015.