Promeses i realitats (Crònica del cap de setmana)

Quatre podis de cinc possibles. Quasi un ple. Este és el brillant botí que ha aconseguit el Projecte FER en el Campionat d’Espanya sub 23 o promeses d’atletisme, competició celebrada este passat cap de setmana a Madrid. I de les quatre medalles, tres han estat d’or. Un, especialment esplendorós. L’abastat per Thierno Amadou en la llargada masculina. Tot i debutar a la divisió sub 23, tot i ser el segon més jove dels 10 atletes participants, l’esportista d’origen guineà, però resident des de molt xicotet a Castelló de la Plana, es va proclamar campió d’Espanya amb un millor salt de 7,67m. Un registre que, a més, li concedeix el passaport per al Campionat d’Europa sub 23 de l’estiu que a Polònia. Gran mèrit.

Els dos ors conquistats eren més previsibles. Figuraven en totes les travesses. D’una banda, Fátima Diamé (segona temporada de les tres en què un atleta milita a la categoria promesa o sub 23) no va donar opció a les seues rivals. Va guanyar la llargada femenina amb un millor salt de 6,01m, una marca molt superior a l’establerta per la resta de competidores, tot i que encara llunyana als 6,50m exigits per a l’Europeu absolut de Belgrad del proper mes de març. La tercera corona nacional va ser per l’alacantina Paula Ferrándiz; concretament, en la prova de llançament de pes, disciplina en què una altra esportista FER, Judit Prats, es va penjar el bronze. Paula, (que, com Judit i Fàtima, també compleix el seu segon any com a sub 23) ha reprès per unes setmanes el llançament de pes, disciplina que no exercia des de l’any 2014. I ho ha fet per la porta gran. No només ha aconseguit el títol; a més, ho ha fet amb un magnífic tir de 14,87m, registre que, a l’igual que li ha passat a Thierno en la llargada masculina, li dóna el bitllet per al Campionat d’Europa de la categoria a Polònia. Finalment, Adrián Sobrino concloïa l’alçada masculina en la huitena plaça de 16 competidors.

Per la resta, i encara en atletisme, Concha Montaner es va imposar en la llargada femenina del Gran Premi Ciutat de València disputat al Palau Lluís Puig. L’esportista de L’Eliana va arribar fins als 6,41m i es va quedar a tan sols 9 centímetres dels 6,50m exigits per viatjar fins a l’Europeu de Belgrad. Per la seua banda, Mar Jover va caçar un millor salt de 5,82m. Les dos disposaran d’una nova oportunitat el proper cap de setmana al Campionat d’Espanya absolut. En esta mateixa reunió atlètica celebrada a València, han destacat tres joves atletes: Carmen Ramos Vellón, segona en pes, Andrea Verdú, segona en els 60m llisos, i Luis Salort, quart en els 60m tanques i autor d’una brillant marca, 8 segons i 2/100. Finalment, en handbol femení, Silvia Navarro i el seu equip, el Roques Gran Canària, ja són als quarts de final de l’EHF Challenge Cup, competició que ja van guanyar el 2016.