El FER 2017 es posa en marxa. Després de completar els seus primers quatre anys de vida, i després de ser partícip i protagonista directe dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Rio, els primers de la seua història, el Projecte FER (Foment d’Esportistes amb Reptes) inicia oficialment la seua cinquena temporada. La iniciativa, impulsada per la Fundació Trinidad Alfonso, que presidix Juan Roig, reconeix i premia l’esforç dels esportistes de la Comunitat Valenciana. Des d’este dilluns, 31 d’octubre, i fins al pròxim 15 de desembre, estarà obert el termini de presentació de sol·licituds per a formar part de l’equip FER durant l’any 2017, el primer del nou cicle olímpic, el cicle que confluirà en els Jocs de Tòquio l’any 2020.
Des del seu naixement el 2013, un total de 154 esportistes han pertangut al Projecte FER. Durant el darrer curs, el nombre de components va ascendir a 118. D’ells, 30 van competir este passat estiu en els Jocs de Rio 2016. 17, en els Olímpics i 13, en els Paralímpics. Tots ells es van convertir en dignes ambaixadors del Projecte FER, l’esport valencià i de la Cultura de l’Esforç. Per al record i la història, queden l’or de l’atleta Kim López, la plata de les gimnastes Alejandra Quereda i Elena López i els bronzes de l’atleta David Casinos i la nadadora Ariadna Edo. La quantitat destinada directament als esportistes per part de la Fundació Trinidad Alfonso durant estes primeres quatre edicions del Projecte FER ha superat els 2 milions d’euros.
El procés de selecció dels esportistes per a l’FER 2017 s’inicia amb la comprovació que el sol·licitant presenta tota la documentació requerida i complix amb els resultats esportius exigits per tal d’accedir a algunes de les tres categories del Projecte: “Elit”, “Promeses” , anteriorment “En Potència”, i “Viver”. Posteriorment, té lloc una entrevista personal per a conèixer millor els candidats i per a, si cal, demanar algun tipus d’informació adicional. Finalment, una comissió tècnica Avaluadora, els membres de la qual es coneixeran abans de final d’este any, estudiarà les sol·licituds que hagen superat les primeres garbells i decidirà els components de l’equip FER 2017. Sense límit numèric per a les categories d’Elit i Promeses, la xifra màxima d’esportistes que poden formar part de Viver és de 60 integrants. Abans de la conclusió del mes de febrer, tindrà lloc la deliberació per part de la Comissió Avaluadora i es coneixerà la configuració de l’equip FER 2017. Es podran consultar les bases de la convocatòria al següent enllaç: www.proyectofer/convocatòria. D’esta manera, el Projecte FER inicia el seu segon cicle olímpic. Des de ja mateix, la destinació és Tòquio 2020. La Fundació Trinidad Alfonso, com va assegurar fa uns mesos el seu president Juan Roig, seguirà apostant pels esportistes valencians durant els propers 4 anys. Encara que alguns d’ells puguen enllaçar Riu i Tòquio, este nou cicle es perfila com el del relleu generacional. Direm adéu a figures històriques de l’esport de la Comunitat i dipositarem les nostres il·lusions en nous valors. Però es mantindrà un denominador comú. El FER seguirà sent una mena de selecció olímpica i paralímpica de la Comunitat Valenciana. I continuarà simbolitzant principis com el sacrifici, l’afany de superació, el respecte al company i el rival, la constància o la disciplina. I tot això per situar l’esport valencià al cim del panorama nacional i internacional. El Projecte FER 2017 comença a rodar.