Ricardo Ten, a buscar l’or en el Mundial de Mont-real

La seua especialitat, 100 metres braça, el dimarts

Comença la setmana gran per a un dels integrants del projecte FER, Ricardo Ten. El nadador de Tavernes Blanques es troba des de la setmana passada a Mont-real (Canadà), per a disputar el Mundial de Natació Adaptada, una competició en la qual té moltes esperances.
Ricardo Ten competix en quatre proves, quasi sense descans, des del mateix dilluns fins al dijous. El repartiment de les seues actuacions és el següent.

El nadador valencià ha demostrat que va a totes, però és especialment important el segon en què competix, dimarts, quan salte a la piscina a intentar guanyar la medalla d’or en els 100 metres braça, disciplina en la qual és tres vegades campió paralímpic (Atlanta 96, Sydney 2000 i Pequín 2008) i una vegada bronze (Londres 2012).

La competició comença el dilluns 12, quan Ricardo s’estrenarà a la prova 50m papallona S5; dimecres tornarà a llançar-se a la piscina a la prova 50m esquena S5, primer, y 4x50m lliures. Per a finalitzar, dijous acabarà la seua participació en les proves individuals amb el 200m estils SM5, on també lluitarà per fer-se amb un metall, i, en les de relleus, participant en el 4x50m estils.

Els grans rivals de Ricardo seran el colombià Moisés Fuentes i el brasiler Daniel Díaz. “Vaig amb moltíssima il·lusió. Ja fa molts anys que competisc, i el que ara trobe més difícil és continuar lluitant amb la gent jove; cal suplir la seua joventut amb experiència. Estic molt content de poder seguir a este nivell després de tant de temps”.