Rubén Padilla s’enfronta a un duel intern en l’equip nacional per a ser l’elegit i poder lluitar per ser olímpic a Rio 2016

Rubén Padilla comença este cap de setmana la temporada amb el Campionat d’Espanya de Remoergometro a Sevilla. Amb la participació en esta competició de prestigi a nivell nacional posa punt i final a la pretemporada i s’embarca a tota velocitat en una de les temporades més especials i al mateix temps emocionants de la seua vida.

L’esportista alacantí als pròxims mesos haurà de lluitar amb diversos fronts que té oberts. El primer i el que més li preocupa és deixar enrere el calvari de lesions que va viure durant l’any passat i que li va impedir rendir al mateix nivell que els seus companys. De moment, en les primeres setmanes d’entrenaments, s’està trobant a un bon estat físic, i açò li està permetentt apropar-se al seu millor nivell. Un aspecte molt important i que enguany pot ser determinant en el futur de Rubén Padilla a l’equip nacional.

Enguany sumen tant els resultats individuals com col.lectius. De fet, entre ells estan competint per a ser elegits com a remers titulars i poder optar a lluitar per la plaça olímpica. L’equip nacional que va començar la pretemporada estava format per 10 integrants i ara mateix són tan sols quatre , entre els quals es troba l’esportista FER, i han sigut dividits en dos vaixells que competiran a nivell nacional i internacional els pròxims mesos. El vaixell que tinga més velocitat i obtinga major rendiment guanyarà el duel i representarà a Espanya al Campionat d’Europa i al Preolímpic que es disputa a Lucerna del 20 al 22 de maig.

En eixa carrera per ser elegit per a lluitar per eixa plaça olímpica, l’alacantí de moment és un dels favorits junt al seu company de vaixell gràcies al bon rendiment que han mostrat durant les últimes setmanes. Però encara així, és conscient que li resta un llarg camí fins la designació definitiva. “Hem d’entrenar dur cada dia. Encara que siguen els nostres companys anem a lluitar dur davant d’ells perquè l’objectiu és ser els elegits. D’una banda , és una mica aclaparador però al mateix temps açò ens va a fer millorar i el vaixell elegit va ser el millor sens dubte”, assegura Rubén Padilla.

 “Hem d’entrenar dur cada dia. Encara que siguen els nostres companys anem a lluitar dur davant d’ells perquè l’objectiu és ser els elegits”

Una posició que espera ocupar, ja que per l’esportista FER representa tot un somni poder lluitar per ser olímpic a Rio. Una plaça que es paga a un elevat preu, ja que tan sols s’otorguen dos i el nivell és molt alt. Encara així, la il.lusió i les ganes per intentar-ho poden amb tot.

“En dobles sols queden dos llocs lliures i va a ser molt complicat. Però no hi ha res impossible. De fet, tenim dades que és possible perquè fa anys es van classificar a la repesca i ho anem a intentar fins al final. La il.lusió per anar a uns Jocs és molt gran i pot amb tot”, conclou Rubén Padilla.