Rubén Padilla supera la primera selecció

Primera selecció superada. Durant aquest passat cap de setmana, Rubén Padilla dilucidava gairebé a una carta la resta de la temporada. L’esportista FER, de 26 anys d’edat, era un dels 21 participants en el conegut com Open de Primavera, competició que se celebrava a Banyoles, Girona. De tots ells, només els 6 millors seguirien amb opcions de representar el rem espanyol en els grans certàmens internacionals previstos a partir de maig. Sobretot, el Campionat d’Europa, fixat del 26 al 28 de maig a la República Txeca. I Rubén no només està entre els elegits. A més, es va proclamar guanyador de la regata. Possiblement, el resultat nacional més brillant de la seva carrera esportiva. L’alacantí ha aprovat, i amb nota, un primer repte. Però encara li queda un altre gran desafiament per davant. Ell mateix ens ho explica.

Abans que res, enhorabona per la teua actuació en l’Open de primavera, en el qual vas proclamar-te campió i vas ser el millor dels 21 participants en la teua modalitat. És el teu millor resultat nacional fins la data?

Ja vaig aconseguir este títol en 2013, però en esta ocasió em sap molt millor. Després de la lesió de genoll a finals de 2014, i després d’uns anys difícils, i en els quals les coses no m’han eixit com desitjava, este resultat de diumenge passat ha representat una enorme alegria i una gran injecció de confiança.

Ja estàs entre els 6 aspirants a representar el rem espanyol en les grans competicions internacionals d’enguany. A partir d’ara, com és el procés?

Ara, comença una etapa de moltes proves entre nosaltres. Les forces de cada un i el cronòmetre dictaminaran com ens distribuixen per a assistir a les diferents competicions internacionals que figuren en el calendari. He fet un primer pas, però la lluita continua.

En principi, sereu dos els triats per a competir en la modalitat de doble scull en el Campionat d’Europa absolut del proper mes de maig en la República txeca. És així?

En efecte. Segons les prestacions de cadascun de nosaltres, al final només dos seran els representants del rem espanyol en la prova del doble scull, la meva especialitat favorita, al Campionat d’Europa de finals de maig.

Anem a pensar en positiu, i anem a confiar en la teua presència en el Campionat d’Europa. Fins a la data, vas ser desè en el doble scull de l’Europeu de Sèrbia de 2014, i tretzè en el doble scull de l’Europeu d’Alemanya de 2016. Coneixent el grandíssim nivell que hi ha en estos esdeveniments, ¿es poden millorar estos resultats?

Com has comentat, en un Campionat d’Europa hi ha una competència i un nivell altíssims. Si tinguera la fortuna d’anar a la República Txeca, un resultat prou raonable seria acabar entre els 12 primers. Quedar entre els 8 primers seria un èxit.