Set atletas FER mesuren la seua progressió en Colòmbia i Suècia

Els juvenils, en la calorosa i populosa ciutat colombiana de Cali. Els junior, en la suau i acollidora localitat sueca d’Eskilstuna. Set atletes del Projecte FER afronten estos diez una setmana que tots ells van marcar en roig des del principi de temporada. Luis Salort i Izan Ahicart s’han desplaçat fins Colòmbia per a participar en el Campionat del Món juvenil, mentre que altres cinc esportistes, Dani Mazón, Alejandro Kedar, Adrià Sobrino, Fátima Diame i Paula Ferrándiz viatgen fins a Suècia per a competir en l’Europeu de categoria junior.

Izan i Luis estan vixquent dies molt especials. Tots dos afronten les seues primeres experiències competitives de primer nivell en territorio forani. Ni més ni menys que un Campionat del Món, la seu del qual es la ciutat colombiana de Cali. Encara amb 15 anys (complirà els 16 a finals de juliol), Luis Salort competirà en els 110 metres tanques. En el seu primer any com a juvenil, el gandienc ha sigut campió d’Espanya en pista coberta i tercer classificat en el certmanen a l’aire lliure. El seu rendiment a Colòmbia és tota una incógnita, “però estar en el Mundial ja és el màxim per a mi”, apunta l’esportista del club Correr el Garbí. Per la seua banda, el castellonenc Izan Ahicart participarà en el decathlon. L’atleta del Platges de Castelló va establir en el mes de maig un nou record d’Espanya de l’especialitat en la categoria.

Dels 28 graus i l’alta humitat de Cali, als 20 suaus graus de la població sueca d’Eskilstuna. En este xicotet enclavament del pais escandianu (apenes 60.000 habitants), competiran 5 esportistes del Projecte FER, dos xiques i tres xics, en l’Europeu junior. Casualment, les dos fèmines són les que, per ranking, més opcions tenen d’aconseguir millors resultats. Fátima Diame aspira al podi en salt de llargada. No debades, l’atleta del Valencia Terra i Mar ha acreditat la tercera millor marca de la temporada. Mentrestant, l’alacantina Paula Ferrándiz té serioses possibilitats de plantar-se en la final de llançament de disc gràcies al huité millor registre de totes les participants.

Quant a la quota masculina, atesos els seus llocs de partida, els tres atletes del Projecte FER saldarien amb un excel.lent el se upas pel Campionat d’Europa si aconseguixen accedir a les finals de les seues respectives proves. Així, l’alacantí Daniel Mazón competirà en els 200m. Ix des de la vintena plaça del ranking. “Sense dubte, amb el nivel que hi ha, caldrà fer-ho molt bé per a abastar inclús en les semifinals”, apunta el velocista alacantí. Pel que fa als concursos, els castellonencs Alejandro Kedar i Adrià Sobrino participaran en el triple salt i l’alçada respectivament. Amb un salt de 15’33m, Alejandro ostenta la vint-i-cinquena marca dels inscrits, mentre que Adrià té el vint-i-dosé registre dels competidors i es marca com a objectiu “millorar la meua marca personal de 2’12”: