Sugoi Uriarte: “Tinc la il.lusió i nerviosisme d’un judoka júnior”

Sugoi Uriarte torna al tatami. Un any i mig després del seu últim combat als Jocs Olímpics de Rio tornarà a sentir els nervis previs a la competició. El judoka reapareixerà este dissabte amb el Valencia Club de judo al Campionat d’Europa de clubes que es disputa a Alemanya, un escenari en el qual 30 combinats del vell continent lluitaran per l’ascens a la Golden League masculina, un objectiu amb el qual somien abastar els xics del Valencia Club de judo.

Com afrontes la teua tornada a la competició un any i mig després de la teua participació als Jocs Olímpics?

Amb ganes d’ajudar al meu equip a aconseguir algo gran. Han passat molt de temps des dels Jocs Olímpics i no estic en plenes condicions. Però tinc la il.lusió i el nerviosisme d’un júnior.

Si les sensacions són positives et planteges tornar a l’alta competició?

Ara mateix, no em planteje tornar. No he entrenat molt i per tant, no és cap avaluació per a mi.

Amb quines aspiracions afronteu l’Europeu de clubs?

En esta competició tan sols poden participar els 4 millors equips de cada país, per tant el nivell és molt alt. Tots volen guanyar una medalla perquè els 4 medallistes aconsegueixen l’ascens a la Golden League. Les nostres aspiracions ,com sempre han sigut en la meua carrera esportiva, és arribar el més lluny possible. Ens agradaría tornar a casa amb una medalla.

Qué suposaría per al nostre club aconseguir l’ascens a la Golden League masculina?

Per al club suposaria algo històric. Mai un equip espanyol masculí ha aconseguit guanyar una medalla. I a la categoria femenina ho aconseguirem gràcies a les xiques del nostre club l’any passat.

Convocatòria Projecte FER 2018

Com a reFERent, qué ha suposat per a tu participar en la campanya del Projecte FER 2018, en la qual es busquen Campions de l’esforç?

Ha sigut molt especial i divertit participar en la campanya. Ara anime a tots els nous talents a què presenten la seua sol.licitut.