Tamara Gómez: la nòmada del Projecte FER s’apropa a l’elit

Baix l’aigua, damunt de la bicicleta, sobre l’asfalt…i per l’aire. Tamara Gómez Garrido (Elx, a punt de cumplir els 24 anys) és triatleta, estudia Veterinària i és una autèntica devorakilòmetres tant per la pràctica de la seua disciplina esportiva, com per la seua vida ambulant. Per a Tamara, els vols transoceànics, els viatges d’un extrem a l’altre del globus terraqui, o els llargs periodes lluny del seu país natal ja s’han convertit en moneda d’ús habitual.

Com a mostra, el següent botó geogràfic i itinerant. Tamara va viatjar a principi d’este mes de març a Abu Dabi, on dissabte dia 7 va competir en la cita inaugural de les Sèries Mundials de Triatló 2015. I el seu periple no ha fet més que començar. Des d’Abu Dabi, va desplaçar-se fins la ciutat australiana de Mooloolaba per a competir en una prova de la Copa del Món. A continuación, connexió amb New Plymouth (Nova Zelanda); més tard, tornada cap a Austràlia; i acte seguit, visites a Ciutat del Cab, i a la Xina, i a Japó… Es a dir, més de 2 mesos fora de casa, alternant i enllaçant competicions. Tota una odisea.

Tant de sacrifici va trobar el seu mereixcut premi dissabte dia 14 de març en Mooloolaba. Tamara ja havia avisat que 2015 pot ser el seu any amb dos grans actuacions. En gener, va adjudicar-se el Campionat Iberomaricà celebrat en La Habana. I en Abu Dabi, en la cita inaugural de les Sèries Mundials de Triatló 2015, va finalitzar en una brillant dihuitena posició, a més de ser la primera española. Però la seua graduació, la seua eclosió, la principal fita de la seua trajectòria esportiva va escenificar-se en Mooloolaba.

Esta ciutat australiana ja será inmortal i talismà per a la triatleta FER per acollir el seu triomf en la prova de la Copa del Món. Tamara feia historia, i posava lluentor i llorer al seu palmarés. Ànims i energia per a seguir amb l’aventura. Lamentablement, este passat diumenge, una desgraciada caiguda en el tram de ciclism li impedia concloure la competició en New Plymouth, Nueva Zelanda.

Tanta activitat, comenta Tamara, “mereixerà la pena si aconseguixc l’objectiu d’arribar als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro”. El ben cert és que la ilicitana dirimix gran part del seu billet olímpic durant este any 2015. La triatleta FER ha d’afrontar cada prova com si fóra l’última. El seu objectiu és doble: d’una banda, abastar la major quantitat de punts posibles en cada competició que dispute; d’altra, intentar ser una de les 2 millors triatletes espanyoles en el ranking mundial. “Per a això, considere que deuria ser top 20 al final de les Sèries Mundials i top 15 al final de les Copes del Món”, apunta a l’esportista ilicitana.

A hores d’ara, després del seu èxit en Austràlia, Tamara oscil.la al voltant de la plaça 50ª en el ranking olímpic, posició ja propera a la 45ª, límit en el qual Tamara preveu el tall o la selección definitiva per a Rio 2016. Però l’escalada és possible. Hi ha molt de temps i moltes cites per davant. I el més important, capacitat, qualitat, talent i il.lusió.

El calendari de Tamara per a les properes setmanes i mesos és de vertigen. La seua agenda contempla la participació en 8 o 9 proves de las Sèries Mundials de Triatló 2015 (depén de si disputa o no la gran final que se celebra en Chicago en el mes de setembre i que repartix una major puntuació). A més, competirà en 6 cites de Copa del Món, en el Campionat d’Europa (competició d’un únic dia, previst en Suïssa en juliol),  podria estar, si és seleccionada, en els Jocs Olímpics Europeus de Bakú del proper mes de juny. Pura bogeria. Pur tràfec. El propi d’una trotamons. El propi de l’esportista més nòmada del Projecte FER i que, ara sí, s’apropa a l’elit.