Ten, Levecq i Marí, a 6 mesos de Rio 2016

Menys l’edat, ho compartixen quasi tot. Principalment, caràcter, talent, passió pel seu esport, afany de superació i un palmarés enlluernador. Els tres tenores de la natació paralímpica valenciana engreixen la seua particular maquinaria, tant la mental como la física, per a arribar en condicions òptimes als Jocs de Rio, previstos per al proper mes de setembe. Pel camí, sorgixen els inevitables obstacles disfressats de lesions i contratemps. Res greu, de momento. Abans de Brasil, els esperen dos grans cites: el Campionat d’Espanya, en març, i el Campionat d’Europa, previst en Portugal, en maig. Ricardo Ten, David Levecq i José Antonio Marí se someten a examen quan falta mig any per a la màgica cita d’este any 2016.

Prova o proves en las quals esperes participar en els Jocs de Rio.

Ricardo Ten: De segur en els 100m braça SB4, la meua especialitat, i possiblement en els 50m papallona S5.

David Levecq: Amb total seguretat en els 100m papallona S10. També ho espere en els 50m i 100m lliures S10.

J.Antonio Marí: Me centre sobretot en els 50m i els 100m lliures S9, encara que també nadaré els 400m lliures.

Quan creus que pots aconseguir la mínima per a asegurar-te plenament la teua participación en Rio?

RT: Ja tinc la mínima B en els 100m braça SB4. La vaig aconseguir en Tenerife a principi d’any. Me podría valer. Però buscaré la mínima A en l’Europeu. No arribaré del tot bé al Nacional.

DL: Crec que la puc aconseguir en el Nacional de març; almenys, la mínima B. Si no, caldrà esperar a l’Europeu de maig.

JAM: Pense que el Campionat d’Espanya de març m’arriba massa prompte. Aposte per abastar-les en el Campionat d’Europa de Portugal

A què aspires en Rio 2016?

RT: Busque una nova medalla en els 100m braça, encara que hi ha molta competència encapçalada pel brasiler Daniel Díaz

DL: Lluitar per la medalla de bronze en els 100m papallona i entrar en la final dels 50m i els 100m lliures.

JAM: Les meues expectatives estan centrades en els 50m i els 100m lliures S9, proves en las quals aspire clarament al podi. En els 400m lliures, espere nadar la final, però no és la meua distància favorita.

Recorda’ns el teu historial paralímpic a nivell individual

RT: Les quatre medalles individuales son totes en els 100m braça: doble or en el 2000 i 2008, plata en el 96 i bronze en 2012

DL: 3 medalles fins el moment, i totes de plata: en els 50m i els 100m lliures d’Atenas 2004, i en els 100m papallona de Pekín 2008

JAM: En Londres 2012 vaig ser bronze en els 50m lliures S9, i vaig quedar quart en els 100m i els 400m lliures, i en els 100 papallona.

Què tenen d’especial estos Jocs de Rio per a tu?

RT: Molt emocionants. Fa 20 anys vaig disputar els meus primers Jocs, Atlanta 96. En Rio, potser siguen els últims. Així que, molt especials.

DL: No ho puc assegurar, però tot apunta a que seran els meus últims Jocs. A més, conec la ciutat i m’agrada molt. Por tant, seran dies de fortes emocions.

JAM: Són els meus tercers Jocs. Però tinc la il.lusió pròpia d’un debutant. Els afronte amb moltes ganes després de perdre’m per lesión el Mundial del passat any. Ja descompte els dies.