Un cap de setmana sobre rodes

El ciclismo ha sigut la disciplina predominant durant el primer cap de setmana competitiu del nou any 2016. Més que ha sigut, està sent. Perquè algunes de les proves celebrades durant les últimes hores encara no han finalitzat. Arribaran a la seua conclusió en les properes jornades. És el cas dels “Sis Dies de Ciclisme en pista de Rotterdam”, una competició que transcorre del dijous 7 al dimarts 12 de gener, i en la qual 28 ciclistas, dividits en tándems (es a dir, en 14 parelles), afronten diferents modalitats i van acumulant punts segons els resultats aconseguits. El ciclista FER Sebastián Mora forma parella amb el balear Albert Torres. De momento, a falta de dos jornadas, ocupen una brillant segona posició. Este proper dijous, el ciclista castellonenc començarà un certamen idèntic; en este cas, en Bremen, Alemanya.

Altra competició ciclista (també internacional, però en este cas femenina) amb presència d’esportistas FER i que encara està en marxa és el Tour de San Luis, ronda argentina de 6 dies de durada (del 10 al 15 de gener). La estan disputant Anna Sanchis  Cristina Martínez Bonafé com a components de la selecció espanyola, un combinat format por sis integrants. La cita representa una nova oportunitat per a que el ciclismo femení espanyol continue sumant els punts necessaris que li permeten classificar-se per als Jocs Olímpics de Rio 2016, una fita que actualmente estaria en la mà, però que pot esvair-se davant la competencia existent. Després de la primera etapa, Anna Sanchis ocupa la plaça número 63, peró amb el mateix temps que les líders, mentre que Cristina Martínez ja cedix 20 minuts i s’ubica en la posició número 120.

Encara en ciclismo, la ciutat cántabra de Torrelavega ha acollit durant este passat cap de setmana el Campionat d’Espanya de ciclocross. En la categoria sub 23, la jove esportista valenciana Empar Félix abastava una notable cinquena posició. Mentrestant, després de perdre en la fase prèvia i no accedir al quadre final del torneig WTA de Hobart, la tennista Sara Sorribes continua en Austràlia, on prepara la qualificació del primer Grand Slam de la temporada, una prèvia que es disputa la propera setmana. Per últim, quan apenes falten 20 dies per a que l’atletisme s’active, dos dels principals ambaixadors del Projecte FER, els saltadors Pablo Torrijos i Eusebio Cáceres, comencen hui una concentració de dos setmanes a Tenerife.